Uutiset

Toto75-karonkka: Santtu-show pyöri Laivakankaalla

Santtu Raitala voitti Tornion raveissa kuusi lähtöä. Niistä kolme oli 75-lähtöjä, mukaan lukien molempien rotujen päälähdöt.
Terhi Piispa-Helisten
Santtu Raitala oli päivän ohjastajanimi kuudella voitollaan. Mies johtaa valtakunnallista ajajaliigaa ylivoimaisesti 248 voiton voimin ennen 183 voittoa kerännyttä Hannu Torvista ja 158 voiton Ari Moilasta.

1. Leave Your Sox On

Ei se voittomarginaali, vaan se tyyli. Santtu Raitalalla oli vara kokeilla vähän jo matkallakin erilaisia juoksunkulun vaihtoehtoja. Kun ajatus johtaneen rinnalle ajamisesta jo varhaisemmassa vaiheessa ei toiminut, ei muuta kuin pieni pakitus takaisin selkään, ja ori kiri kärkeen vasta maalisuoralla. Maaliin ori tuli varsin voimissaan olevan oloisena. Midnight Racen voittajan kilometriaika 2 100 metrin ryhmäajossa oli 1.14,0.

Voittajaa valmentaa kotiradan mies Petri Salmela. Sen omistavat Elisabeth, Daniel ja Thomas Mannberg. Kasvattajat ovat Le Plus Beau AB & Campiglio AB.

Raitalan muut 75-voitot tulivat Antti Ojanperän valmentamien Thai Explosiven ja Jokivarren Kunkun rattailla.

2. Whogonow

Rivin avauskohteessa Whogonow ei jättänyt epäselvyyttä voiton suhteen. Janne Lukkari karautti 500 metrin jälkeen johtopaikalle ja piikkijuoksu huipentui 11,5-vauhtiseen päätöspuolikkaaseen, joka jätti muut kunnioittavan välimatkan päähän. Voittoaika 2 100 metrin ryhmäajossa oli 1.13,9.

Voittajaa valmentaa Mikko Koivu. Hän on myös kasvattanut sen yhdessä Pierino Poverinin kanssa. Heidän kanssaan omistajakolmikon täydentää Risto Mäläskä. Hevosen hoitaja on Pirjo Koivu.

3. Leijan Liito

Ari Keräsen omistama, valmentama ja ohjastama ruuna juoksi lähes koko 2 100 metrin kilpailumatkan johtavan ulkopuolella lähdössä, jossa laskettiin laajalla rintamalla kilpaa. Loppusuoralla se vastasi muille niukkaan, mutta varmaan voittoon. Kauneusvirheeksi jäi ohjastajan saama kahden viikon ajokielto ja sakko, kun tuomaristo katsoi valjakon häirinneen johtaneen Väylänvarren Hetan laukalle loppukaarteessa.

Kauden avausvoiton juosseen Leija Liidon ovat kasvattaneet Sami Syväjärvi ja Marjo Välikangas.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Teivon karsinnat: Siirin Valtsu ja EL Jetpack hurmasivat

Toto75-karonkka: Willow Pridelle kolmas peräkkäinen Tammavaltikka

Vincennesin valloittaja ja EM-mitalisti Unique Juni saapuu Tammavaltikkaan

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle