Uutiset

Kolmevuotias 15-vauhtia täyden matkan viilettänyt Goosebumps Teija Särkelän talliin

”Tapani Raunion kautta löysin tämän. Ori on läpäissyt eläinlääkärintarkastuksen ja se tulee minun ja veljeni omistukseen.”
Gordon Dahl
Kolmevuotias Goosebumps on voittanut kotimaassaan Tanskassa joka kolmannen lähtönsä.

Virpitallien yrittäjä Teija Särkelä Oulun Haukiputaalta tekee vauhdilla paluuta raviurheilun pariin.

”Viitisen vuotta olin poissa ravikuvioista. Osittain pahan allergian takia, mutta ihan silkan ajanpuutteen johdosta”, kertoo Teija Särkelä.

Allergia pysyy tällä hetkellä kurissa lääkityksen avulla. Myytyään vuokramökkinsä pois aikaa jäi taas ravihevosille.

”Mitäpä sitä muutakaan tekisi lisääntyneellä vapaa-ajalla kuin hankkisi useamman ajohevosen”, hän naurahtaa.

Valmennuksessa on tällä hetkellä kolme hevosta. Valmennettavien määrä lisääntyy kuitenkin neljään, kunhan tällä viikolla Tanskasta hankittu Goosebumps (i. Trixton) saapuu Suomeen. Viime startissaan maanantaina kolmevuotias ori sijoittui neljänneksi. Se on voittanut synnyinmaassaan kuudesta kilpailustaan kaksi.

Tapani Raunion kautta löysin tämän. Ori on läpäissyt eläinlääkärintarkastuksen ja se tulee minun ja Pasi-veljeni omistukseen.”

Omien ajohevosten lisäksi Teija Särkelän tyttärellä on kaksi ratsua kotona. Virpitalleilla oleva hevosmäärä ei rajoitu pelkästään kuuteen perheen hevoseen. Tallissa asustelee 32 ratsua, jotka ovat vieraiden omistamia.

”Asiakkaat hoitavat itse hevosensa. Perin karsinavuokran sekä kuukausimaksun maneesin käytöstä.”

Korona-aika aiheutti selkeän kysyntäpiikin hevoskaupassa. Se huomattiin ensin ratsuilla: kysyntää on enemmän kuin tarjontaa, kun korona-aikana moni on palannut tauolle jääneen harrastuksen pariin.

”Sama tilanne tuli eteen palattuani ravipuolelle. Ihmisillä taitaa olla enemmän rahaa käytössään. Eiväthän he ole esimerkiksi päässeet melkein puoleentoista vuoteen matkustelemaan”, Särkelä pohtii.

Ravureistaan puhuessaan Teija Särkelä on intoa täynnä. Virpiniemi tarjoaa hyvät puitteet hevosten valmennukseen harjoitusradan ja neljän kilometrin metsälenkin muodossa. Oulun lisäksi Ruotsin puolella voi käydä talvisin kilpailemassa.

Särkelä haluaa kuitenkin tehdä uuden aluevaltauksen raviurheilussa.

”Norjan Harstadissa olisi mielenkiintoista käydä kilpailemassa. Palkinnot ovat edelleen ihan asialliset. Kunhan saan hevoset siihen kuntoon, niin suunnataan auton keula kohti pohjoista."

Lisähankintoja ei ole tiedossa. Sen sijaan jokin valmennettavista saattaa tehdä Etelä-Suomen tai Bodenin turneen talvella.

”Harkinnassa on lähettää jokin hevosista parin kuukauden kilpailureissulle talven lähestyessä. Talvi on muutenkin hieman kysymysmerkki. Nyt allergiani pysyy hyvin kurissa. Pakkasen kiristyessä saattaa tulla ongelmia hengityksen kanssa."

Särkelän hevoshankinnasta kertoi ensimmäisenä Hevosurheilu.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ruotsin huutokaupassa suomalaisvilskettä: Totochampion Janne Mäenpää osti kaksi

Uutisviikko minuutissa: Heiskasen suomalaisittain mukavista muuttoaikeista Celebrity Laneen ja muihin suru-uutisiin

Maajussille Morsian -ohjelmasta tutulle Teija Särkelälle Ruotsin huutokaupasta kilpahevonen

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video