Uutiset

Nurmonen kaksijakoisin tunnelmin Turkuun – Stallonella jäivät oljenkorret Teivossa käyttämättä

Nurmosen kaksikon kärryillä nähdään PM-lähdössä vaihdoksia.
Elina Paavola
Erilo-juoksun ensimmäiset viisisataa mentiin 18,5. H.V. Tuuri (tässä lämmityksessä) ei ollut lopussa parhaimmillaan ja jäi ensi kertaa kolmeen vuoteen rahoitta.

Ossi Nurmonen matkaa lauantaiksi Turkuun kahden mielenkiintoisen PM-osallistujan kanssa.

Kuninkuuskilpailun kakkonen H.V. Tuuri voitti kaksi kuninkuusraveja seuraavaa kilpailuaan. Lauantaina Teivossa oriin esitys ei täysin tyydyttänyt valmentajaa: se jäi kolmeen vuoteen ensi kerran rahoitta.

”Ori meni toki 21-tuloksen. Reippaasta avauksesta huolimatta jäi lopussa vähän liikaa uupumaan, jotta olisin ollut täysin tyytyväinen”, analysoi Ossi Nurmonen Erilo-juoksua.

Erilo-juoksun ensimmäiset viisisataa mentiin 18,5 ja kilometri 19,5.

Stallone jäi samassa lähdössä kaikki voimat tallella viidenneksi ajalla 20,6. Ennätystään 6-vuotias paransi 1,5 sekuntia. Sen ikätoveri, lähdön voittaja Parvelan Retu paineli Teivon rataennätykseksi 20,1.

Stallonen esitykseen valmentaja oli hyvinkin tyytyväinen.

”Sen osalta tilanne vaikuttaa oikein hyvälle Turkua ajatellen. Kaikki oljenkorretkin jäivät Teivossa käyttämättä."

H.V. Tuuri on tuntunut valmentajansa mukaan kotona hyvältä ennen ja jälkeen Teivon startin.

”Mietitään, josko jotakin pieniä muutoksia tehtäisiin Turkuun. Olen ilmoittanut oriin menevän ilman etukenkiä. Ihan varmaksi en uskalla luvata lopullista balanssiakaan."

Stallonelle ei tehdä muutoksia varustepuoleen tai kengitykseen. Ainoa muutos Teivon starttiin on Jorma Kontion vaihtuminen Iikka Nurmoseen ohjastajan paikalla.

Isä ja poika Nurmonen pohtivat kuskivalintoja ja päätyivät Iikan ajavan Stallonella. Tuurin rattailla nähdään ensi kertaa Ari Moilanen.

”Stallone on vähän hankalampi ajettava. Sillä perusteella Iikka halusi ajaa sillä. Hyvän kuskinhan me saimme Tuurille. Ei ole valittamista.”

Stallone joutui takarivin sisimmälle lähtöradalle, mutta H.V. Tuuri kiihdyttää matkaan radalta kuusi.

”Moilanen tekee kyllä oikeat ratkaisut Tuurin kanssa, vaikka vähän ulkona ovatkin. Ysirata ei ole optimaalisin Stallonelle. Mieluummin kuitenkin yhdeksän kuin jokin eturivin uloimmista radoista.”

Kysyttäessä menestysodotuksista on Ossi Nurmonen mietteliäs.

”Stallone tuntui tänään tosi hyvälle kotona ajaessamme. Kun Tuuri on parhaimmillaan, se riittää tunnetusti tosi pitkälle. Kummallakin on kapasiteettia menestyä, mutta Tuurilla saattaa jo pitkä kausi painaa jaloissa.”

Valmentaja ei ole lyönyt lukkoon tähtihevostensa kauden jatkosuunnitelmia. Turun lähtö antaa toivottavasti lisävastauksia hevosten vireeseen.

”Ainakin Stallonen kohdalla luulen, että ajamme kilpaa vielä syksyn aikana. Hevosten esitykset ja olemus ratkaisevat osaltaan asian. Katsotaan myös minkälaiseksi keliolosuhteet menevät syksyn edetessä.”

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Turun PM-ravien taustat ja tunnelmat videolla uudessa MT Hevosten jaksossa

Parvelan Retu Pohjoismaiden paras – "Suomenhevoset ovat nostaneet tasoaan, meillä on nyt paljon hyviä nuoria suomenhevosia"

Malin Kullbergin juontama MT Hevoset Turun PM-raveissa – uusi jakso ilmestyy sunnuntaina kello 19

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video