Uutiset

Sanna Loukusalle mielenkiintoinen vahvistus Ruotsista – "Tosi hienossa kunnossa se on, joten luulisi sen pystyvän ilmoittamaan kohta starttiin"

Suomalaissyntyisen Chris Crystalin omistajakimppa on pysynyt koko ajan samana.
Antti Savolainen
Untero kuuluu Sanna Loukusan pitkäaikaisiin valmennettaviin.

Pudasjärvellä valmentava Sanna Loukusa sai mielenkiintoisebn paluumuuttajan talliinsa Ruotsista.

Uransa ensimmäiset vuodet Katja Melkon ja viime ajat Roger Walmannin valmennuksesta käsin kilpaillut Chris Crystal (i. Scarlet Knight) palasi synnyinmaahansa.

”Siinä on sama suomalainen omistajakimppa kuin koko sen uran ajan. Paikanvaihdos voi toki piristää, mutta onhan hevosen seuraaminen helpompaa sen kilpaillessa Suomessa”, toteaa Loukusa.

Viime kilpailussaan Färjestadissa tamma meni 12,3-vauhtia mailin. Kovin kauaa ei pitäisi kestää, että reilut 50  000 euroa ansainnut hevonen nähdään tositoimissa.

”Se tuli meille vasta viikonloppuna. Käydään läpi se kaikessa rauhassa. Tosi hienossa kunnossahan se on, joten luulisi sen pystyvän ilmoittamaan kohta starttiin", valmentaja kuvaa.

"Hyvin mielenkiintoinen hevonen tänne meidän suunnallemme. T75-raveja olisi tarjolla alkutalvesta sekä Oulussa että Rovaniemellä.”

Valmennettavien menestys – Loukusan voittoprosentti on liki 50 – ei ole jäänyt huomaamatta hevosenomistajilta. Hevosia on tarjottu hyvin valmennukseen, mutta valmennettavien määrää ei ole tarkoitus juurikaan lisätä nykyisestä 22:sta.

”Toisaalta tuntuu vähän hölmölle sanoa ei hevosille, joita tarjotaan valmennukseen. En halua kasvattaa toimintaa liian suureksikaan. Yritettävä pitää toiminta sopivissa mitoissa.”

Viimeksi Oulussa jo kauden kymmenennen voittonsa ottanut Pärttyl (i. Hilpetööri) starttaa seuraavan kerran muutaman viikon päästä Rovaniemellä.

”Oulun lähtö oli Haastajadivisioonan karsinta. Rovaniemellä ajetaan tavallinen lähtö ja sitten finaali marraskuun lopulla Seinäjoella”, valottaa Sanna Loukusa 8-vuotiaan voittokoneen tulevia starttisuunnitelmia.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Nouseva suomenhevosnimi Niemen Julius muutti uskomattomalla voittoprosentilla operoivaan menestystalliin - ”Työ palkitsee tekijänsä”

Kolmasosan uransa kisoistaan nimiinsä vienyt King Casper vaihtoi tallia - ”Voitot eivät jää tähän”

Jouko Tarvaiselta kaksi voitokasta suomenhevosta Sanna Loukusalle - ”Tallissa vallitsee positiivinen ongelma”

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video