Uutiset

Sultan Journeyn henki loppui: "Todella hieno ja fiksu hevonen"

Esa Holopaisen tallin menestyshevosiin kuulunut Sultan Journey, 8, on jouduttu lopettamaan. Ruunan hengitystieongelmat osoittautuivat kohtalokkaiksi.
Terhi Piispa-Helisten
Kahdeksanvuotias Sultan Journey, 19 voittoa, on siirtynyt "vihreämmille laitumille". Ruunaa lähes koko sen kilpauran valmentanut Esa Holopainen ohjastaa kuvassa Lahden Kuninkuusraveissa omistajan ja kasvattajan Journey Stablen perinteisissä Porin Ässien inspiroimissa ajoväreissä.

Peräti 19 uransa 62 startista voittanut Sultan Journey (Donato Hanover) on lopetettu. Ruuna palasi tauolta kuun alussa Mikkelissä, mutta homma ei toiminut tauon jälkeenkään. Sultan Journeyn taustavoimat, hollolalainen Journey-hevosten taustalla oleva Taipaleen perhe ja valmentaja Esa Holopainen päätyivät sen jälkeen lopulliseen ratkaisuun.

"Sultan Journeyllä on ollut koko uransa ongelmia hengityksensä kanssa", Esa Holopainen aloittaa.

"Keväällä ongelmat kasautuivat. Välillä tuntui, että ongelmissä päästiin jo eteenpäinkin, mutta startissa kävi ilmi, ettei homma edelleenkään ole kivaa ruunalle. Päädyttiin eläinlääkäreiden ja omistajan kanssa tällaiseen ratkaisuun. Koettiin että se on kaikesta huolimatta parasta. Todella harmi juttu, kun kyseessä oli tosi kyvykäs ja ihan supermiellyttäväkin hevonen. Sultan Journey oli tosi fiksu ja mukava kumppani."

Tästä pääset Sultan Journeyn uran tietoihin.

Ravitalli Esa Holopaisen viikon ainoa starttihevonen on torstain Jokimaa Tekee Tähtiä -karsintojen Arnie's Emilie torstaina, kuinka käy?

"Tähän on tähdätty, mutta lähtöpaikka meni vähän turhan ulos. Tamma ei ole rakettiavaaja, mutta lähtee asiallisesti liikkeelle. Tuosta pitää koittaa jonkin matkaa eteenpäin kuitenkin, jos meinaa osallistua kärkimatsiin. Tamma on hyvällä mallilla. Viime juoksu meni vain pieleen kun jäätiin johtavan rinnalle."

Mitä odotuksia on tiistain Teivon ja keskiviikon Vermon ohjastettavista?

"Juoksija tiistai-illan avauslähdössä menee 34:ää varmaan tänäänkin, mutta kuinka korkealle se riittää? Hades ja Vixpress Li ovat olleet tasapaksuja, mutta ehkä vähän tulossa nyt. Ei mitään suuria odotuksia tänään kuitenkaan. Seppo Suurosen valmennettavat keskiviikkona. Ciiran Tähti (T65-4) oli pettymys viimeksi, mutta varmaan parempi, kun osaava valmentaja on sen ilmoittanut. Taistelu Jaskaa (T65-1) olen vähän odotellutkin, ja nyt voisi kohta olla onnistumisen aika. Ruuna on varmistunut, eikä ole ihan ulkona."

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Salon tallin muutokset: Tanpopo vesikävelyyn - Showtimejackflower 86171 euroa sisään

Halley Wanian vuohisluu murtui mutta paranee ensi kaudeksi - Niemisellä illalla ja lauantaina puolittaisia saumoja

Teivon kilpailusihteeri Haavisto listoilta kadonneen starttihevosen tapauksesta: "Tuomaristo huomasi jälkeenpäin"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video