Uutiset

Suomen ja Ruotsin 75-ravien päällekkäisyys poistuu

"Emme ole käyneet keskusteluja divisioonien ja finaaleiden palauttamisesta lauantain raveihin."
Elina Paavola
75-ravien alkamisaikaa aikaistetaan ensi vuoden alusta. Kuvassa Korven Liideri ja Jukka Mattila voittavat 75-lähdön Teivossa lokakuun Kriterium-raveissa.

Suomalaista raviurheilun seuraajaa usein häirinnyt Suomen ja Ruotsin T75-kierrosten päällekkäisyys poistuu ensi vuoden alusta lähtien. Suomen Hippoksen kilpailupäällikkö Tuomo Pekosen mukaan Hippos on sopinut Veikkauksen kanssa aikataulumuutoksista, joiden avulla yhteentörmäyksiltä vältytään.

"Aikaistimme vartilla T75-pelin alkamisaikaa. Ensi vuoden alusta T75-peli alkaa klo 14.45 ja näin ollen viimeinen T75-kohde, joka on samalla Suomen ravien viimeinen lähtö, starttaa klo 16.45. Ruotsin T75-pelin alkuun klo 17.20 pitäisi jäädä sopiva väli”, kertoo Tuomo Pekonen.

Syksyn aikana paljon keskustelua herättänyt lauantairavien alkamisajasta on käyty keskustelua Hippoksen ja Veikkauksen välillä.

”Lähtökohtaisesti lauantain Kavioliiga-ravit starttaavat klo 13. Toki jos jollakin yksittäisellä radalla on perusteltu syy aloittaa myöhemmin, otetaan asia Hippoksessa käsittelyyn."

Tammikuun sarjat julkaistaan Heppa-järjestelmässä torstaina aamupäivän aikana. Tuomo Pekonen paljastaa lauantain Kavioliiga-raveissa ajettavan 11 sarjaa. Sarjojen tiivistämisellä on omalta osaltaan myönteinen vaikutus Kavioliigapäivän ykköspalkintoihin.

"Yksittäinen ravirata saa ajaa lisäsarjankin, mutta tiivistimme vakiosarjatarjontaa. Näin saimme nostettua minimiykköspalkinnot 2 000 euroon."

Ensi vuoden Kavioliiga-päivinä maksetaan minimissään kahdessa lähdössä 7 000 euron ykköspalkinnot, kuudessa lähdössä 4 000 euron ykköspalkinnot ja kolmessa 2 000 euron ykköset. "Lauantaihin tuli kuluvaan vuoteen verrattuna pieni tason nosto palkintopuolella. Se on toki ilahduttava asia."

Julkisuudessa on ajoittain esitetty toiveita T75-divisioonien ottamisesta käyttöön uudelleen Suomessa. Tämä ei kuitenkaan ole ollut asialistalla Pekosen mukaan.

”Nykyinen systeemi on toimiva. Emme ole käyneet keskusteluja divisioonien ja finaaleiden palauttamisesta lauantain raveihin."

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Yleisö ei ole vielä löytänyt takaisin raviradalle – raviradat eivät ole kuitenkaan heittäneet pyyhettä kehään

Avoimeen ilmoittamiseen uusi kahden viikon kokeilujakso 29.10 ajettavista raveista lähtien – Vuoden 2022 kilpailukalenteri lähes valmis

Ravien ajotaparikkeiden tulkintaan tiukennuksia vuoden 2022 alusta Suomessa ja Ruotsissa – ohjastajia ja tuomareita perehdytetään loppuvuoden aikana muutoksiin.

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video