Uutiset

Perttusella paras vuosi ikinä - jatkaa kärjessä Killerin isoissa lähdöissäkin

Tapio Perttunen, 65, ohitti ennätysvuotensa 2007 voittosummansa eilen ja vuotta on vielä jäljellä. Lauantaina Killerjärveltä on etukäteen arvioiden esimerkiksi rahaa tulossa.
Elina Paavola
Tämän kauden ja lauantain Killerjärvenkin menestyjiä? Mask Off ja Tapio Perttunen starttaavat nelivuotiaiden oriiden ja ruunien Kasvattajakruunun finaalin suosikkeina. Perttusen vuosi 2021 on ollut kaikkien aikojen paras raviurheilijana.

Perttusella on vanhalla kotiradallaan Killerjärvellä suursuosikki 15000 euron ykköspalkinnon suomenhevosten Tammaderbyyn, Suven Sametti, Mask Off 24000 euron oriiden sekä ruunien Kasvattajakruunuun ja muitakin saumoja. Käydään starttihevoset lopussa läpi. Ensin Perttunen saa selittää, mistä uusi mahtava noususuuntaus ja toisaalta varma työskentely menestystallien kastissa johtuu?

"Hyvistä hevosista ja hevosenomistajista", Tapio Perttunen aloittaa.

"Hyvästä henkilökunnasta ja hyvin monista asioista, mutta ennen kaikkea oikeista hevosista. Tämä on siinä mielessä välineurheilua. Tämä laji vaatii myös intohimoa tehdä aina vaan paremmin. Jos tekee esimerkiksi 10 eri kohtaa vuoden aikana paremmin, niin tottahan tuloksia pitäisi tulla?"

Muut valmentajat puhuvat kroonisesta hyvän henkilökunnan puutteesta, mikä on tallisi tilanne?

"Hyvä. Henkilökunta on pätevää ja henki on hyvä. Ei ole ollut ongelmaa henkilöstoasioissa oikeastaan koskaan."

Tallissasi on aina ollut pätevää väkeä, joista monista on tullut ammattivalmentajia. Mikä on salaisuutesi?

"En osaa sanoa. Aina on koitettu tosissaan tehdä töitä. Ehkä se on ollut sitten se esimerkki, että kun on itse tehnyt tosissaan tätä, niin muutkin ovat tehneet."

Kuinka ensi vuonna tallin tulosta parannetaan?

"Sitä ei tiedä. Mutta sikäli on hyvä tilanne, että menestyshevoset ovat vielä aika nuoria ja varsoissakin on lupaavaa ainesta. Joten ei ole luovutettukaan, etteikö tulos voisi parantua, mutta ei se mitenkään automaattisesti parane. Tämä laji opettaa myös hyvin usein nöyryyttä."

Mitä arvioit lauantain tallin saumoista ja Unique Creationistakin ensi keskiviikkona?

"Hyviä saumoja on monia ja Suven Sametti (T75-2) on tietysti hyvä sauma, mutta kaikki lähdöt pitää ajaa ensin. Se on mieluummin parantanut kuin väsynyt syksyä kohti, joten vire on kohdallaan. Mutta kaikkea voi sattua, laukkaa tai muuta, mutta eihän se silti kova laukkaamaan ole ollut. Saman kisan Amanda Hem on liian kovassa tehtävässä ja ei taida nyt sijoittua ihan kärkeen."

"Mask Off (T75-4) on nyt vihdoin hyvällä paikalla ja olen optimisti. Derbystä jäi hampaankoloon, kun se olikirimässä viiden sakkiin, mutta tuli hyppy. Minusta se on yksi komesta todennäköisimmästä menestyjästä tässä. Uljas Suomalainen (T75-1) on kauden kovin nousija, mutta nyt en odota niin suuria. Se jää tauolle varmaankin tämän jälkeen. Kenkien riisuminen on sille plussaa ja nyt mennään kengillä. Lisäksi vire alkaa olla ehkä vähän laskussa."

"MAS Evelyn (T75-7) kohtaa kaksi liian kovaa hevosta. Se ei ole hirmukaukana niistä, mutta tuskin ohittaa kuitenkaan. Sisäratajuoksulla se voisi saada hyvän rahasijan, enempää en uskalla odottaa. Pegasus Evo (lähtö 4) riittäisi ravilla mutta on epävarma. Sillä joutuu ajamaan raskaalla balanssilla, vaikka treenissä ei uskoisi, että se voi laukata. Onnistuminen on mahdollista."

"Dream Creationin (keskiviikko T65-4) kyvyt riittävät, se on nähty. Koitetaan nyt päästä ravia. Se on voltista vähän hätäinen tällä hetkellä, mutta kyllä se voi onnistuakin. Auton takaa tai treenissä se ei kyllä helposti laukkaa. Hyvä sauma menestyä edelleen, vire tuntuu pitävän."

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Piippolan vaarilla on siniverinen monitoimihevonen Tapsan Tahti - ”Sillä oli päällä hirveä vauhti, kun se kiersi laidunta niin kuin ravirataa konsanaan”

An-Dorra palasi voittajaksi Kasvattajakruunussa - Suven Sametti uusi Tammaderby-voittonsa

Kasvattajakruunu uudistaa välierä- ja finaalikäytäntöjään ensi vuodelle

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video