Uutiset

Seppo Suuronen lähtee maltillisin odotuksin Killerille Liinan Säihkeen kanssa – V.G. Voiton kausi jatkuu vielä Varsakunkulla

Tammalle haetaan rutiinia ja kovuutta starttailemalla harvakseltaan talven mittaan.
Terhi Piispa-Helisten
Esa Holopaisen ohjastama Liinan Säihke on ehtinyt tällä kaudella voittaa jo Villinmiehen Tammakilvan. Lauantaina parivaljakko tavoittelee Tammaderbyn voittoa.

Lauantaina ravattavien Jyväskylän Killerin T75-ravien yksi mielenkiintoisimmista lähdöistä on suomenhevostammojen tammaderby. Toisena T75-kohteena ravattavan viisi- ja kuusivuotiaille rajatun lähdön voittaja kuittaa 15 000 euroa.

Seppo Suurosen valmentama Villimiehen tammakilvan sankaritar Liinan Säihke selvitti tiensä finaaliin karsintansa kolmosena.

"Liinan Säihke teki hyvän juoksun karsinnassa. Pienessä haparoinnissa emme menettäneet paljoa. Tamma tuli loppuun asti oikein mallikkaasti”, toteaa Suuronen.

Villimiehen Tammakilvan voiton jälkeen Liinan Säihke esiintyi vaisusti Mikkelissä. Syynä heikompaan esitykseen oli Suurosen mukaan pienet vatsamurheet. Killerin karsinnassa mahaongelmat olivat voitettu kanta, ja lauantaiseen finaaliin suunnataan Juvalta realistisin odotuksin.

”Olen tyytyväinen Liinan Säihkeen on puolen välin paikkeilla. Tapio Perttusen Suven Sametille ei kukaan taida mahtaa mitään. Liinan Säihkeellä on jo pienet hokit alla, ja muutenkin jatketaan ihan samoilla varusteilla."

Liinan Säihkeen kausi jatkuu vielä lauantain jälkeenkin. Suurosella on tarkoitus startata harvakseltaan talven läpi.

”Yritetään saada vähän lisää kovuutta ja rutiinia starttien myötä. Helpompi ajaa talvella vielä vähän tasavauhtisella tammalla kuin kesällä, jolloin vauhdit ovat ihan eri luokkaa”, analysoi Suuronen.

Muutaman vuoden tähtäimellä Liinan Säihkeellä on hyvät mahdollisuudet nousta ykköstasolle saakka.

"Tämä on oikein hyvä ja kehittyvä tamma. Ensi vuoden kuningatarkilpailu tuntuu ainakin tässä vaiheessa vielä poissuljetulta. Muutama vuosi eteenpäin, niin kuningatarkilpailu on ihan realismia”, toteaa kokenut suurkilpailumenestyjä Suuronen.

Tallin kriteriumvoittaja V.G. Voitolla ei sitä vastoin ole tarkoitus ajaa talven läpi kilpaa. Ohjelmassa on vielä ensi lauantaina Seinäjoella ravattava Varsakunkku-finaali. Viimeksi Kuopiossa esitys pilaantui laukkaan.

"Ori ei ole enää ihan huippukunnossa, pitkä kausi vaatii veronsa. Ajetaan kuitenkin vielä Varsakunkku-finaali. Viimeksi oriin pää veti enemmän kuin jalat ehtivät, niin käy välillä nuorille hevosille. Ei siinä sen kummempaa syytä ollut."

V.G. Voiton hienot esitykset kilparadoilla ovat luonnollisesti herättäneet tammanomistajien kiinnostuksen. Oriin omistava Grönforsin perhe ja Suuronen eivät ole tehneet lopullista päätöstä siitosuraan aloittamisesta. Ori kantakirjataan helmikuussa Lahdessa.

"Todennäköisesti keskitymme viisivuotiskauden pelkästään kilpailemiseen. Katsotaan siitoshommia varmaan vähän myöhemmin."

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Alexandra Grönfors-Jurvelin laittelee Villinmiehen Tammakilvan kakkosta ja jännittää V.G. Voiton lauantaista kisaa

Sultan Journeyn henki loppui: "Todella hieno ja fiksu hevonen"

Toto75-karonkka: Planbee oli paras suunnitelma Teivossa - monen käänteen kautta jättipottiin

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video