Uutiset

Jussi Suominen arvioi kauttaan ja lauantain Killerin saumoja: ”Onnistumisia hyvissä lähdöissä”

Elimäkeläisvalmentajan kovin ässä Suvelan Unelma on mukana Tammaderbyssä.
Terhi Piispa-Helisten
Suvelan Unelma oli Tommi Kylliäisen ohjastamana kovaan sateeseen osuneen Varsakunkun finaalin kolmonen.

Yksi lauantain Killerjärven kovan T75-lauantaipäivän avainvalmentajista on Jussi Suominen kolmella 75-kohteissa starttaavalla hevosella.

Suvelan Unelma on Suomisen tallin parhaiten tiliä tehnyt ravuri tältä kaudelta, vaikka muitakin onnistujia tallista löytyy useita. Lauantain kaksi muuta starttihevosta,Veeran Poika ja Tähtituula, voivat myös tarjota yllätyssaumoja valmentajansa mukaan.

”Kausi on ollut ok rahallisesti, kun on tullut hyvissä kisoissa onnistumisia”, Suominen arvioi.

Niihin kuuluvat muun muassa Suvelan Unelmalla Villinmiehen Tammakilvan kakkonen ja Mikkelissä Varsakunkun finaalin kolmostila parhaana tammana.

”Paljon parempi, kuin edelliset kaudet. Tallin hevosten taso on noussut kautta linjan ja se näkyy tuloksessa. Koitetaan treenata talvella ja tuoda ne ensi vuonna vielä pykälää kovempina radoille.”

Mitkä odotukset on lauantain starteista?

”Hyvät odotukset on jotenkin kaikilla kolmella. Suvelan Unelmalla (T75-2) taitaa olla vastassa matkalla voittoon ylitsepääsemätön este, Suven Sametti, mutta koitetaan olla kärkipäässä. Laitetaan jenkit perään ja kokeillaan vetolappuja ensimmäistä kertaa. Eli jos pääsisi kovaa liikkeelle ja hyviin asemiin, niin siitähän kärkipään sijaa olisi hyvä tavoitella.”

”Veeran Poika (T75-1) oli ehkä vähän tasapaksu viimeksi, mutta luulen, että lyhyt starttiväli tekee nyt hyvää. Se jättää aina vähän voimia sisälleen, mutta voisi olla hyvä nyt, jopa yllätyssauma, jos kaikki natsaisi. Juoksun on tietysti sitten onnistuttava.”

”Tähtituula on antanut periksi kuningatarkilvan kolmella kierroksella. Pitää uskoa, ettei se ole tämän tamman juttu, mutta ei se tarkoita sitä, etteikö tavallisessa kolmen kierroksen kisassa voi onnistua. Kunkkareissa kolmannella matkalla vain motivaatio kerta kaikkiaan loppuu kesken. Tamma oli Kouvolassa hyvä. Viimeksi juoksu Forssassa meni vähän raskaaksi, kun se oli ensimmäinen kierroksen ilman vetoapua toisella. Nyt hyvällä reissulla ei minusta olla ihan ulkona kärkikuvioista.”

Mitä on tulossa jatkossa?

”Ensi keskiviikkona Gold Arrow Web (T65-3) koittaa Vermossa huonolta paikalta. Vajaan parin viikon päästä tallin uusi hevonen Pihlajan Vellamo yrittää samoin Vermossa TalviCupin karsinnassa. Se on aika mukavan tuntuinen menijä."

"Muuten mennään kohti talvitreeniä ja koitetaan tosiaan tulla entistä kovempina radoille sitten. Toivotaan että joillain pärjätään ensi kaudellakin. Tallin kalusto tuntuu tosiaan aika mukavalta nyt.”

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ensikertalaiset veivät kuningatarkisan kärkisijat – Vanhoilla tähdillä riitti jossiteltavaa

"Se oli sellainen 'kohhaus' meidän elämässä, että ei se koskaan unohdu" – Aarne Halla-Aho kuningatarkisan voitosta 2008

Kohti Kunkkareita 3-osassa Jussi Suomisella ehdokkaat molempien seppeleiden jahtiin, Aarne Halla-Aho kertoo Velin Vinkestä

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video