Uutiset

Teivon kilpailusihteeri Haavisto listoilta kadonneen starttihevosen tapauksesta: "Tuomaristo huomasi jälkeenpäin"

Tiistaina 9.11. Teivon raveissa toiseksi sijoittunut Dragon's Eye vain katosi tuloksista. Mitä oikein tapahtui, Teivon kilpailusihteeri Heikki Haavisto?
Tomi Kaminen
Haamuvaljakko? Teivon 9.11. tuloksista kadonnut Dragon's Eye ja Seppo Markkula Vermon Derbyn karsintojen yhteydesä. Valjakko starttaa Vermossa myös huomenna.

Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat (linkki IS-ravien uutiseen).

Dragon's Eye -niminen tamma juoksi Teivon tiistai-illan yhdeksäs tätä kuuta viidennessä lähdössä kilpaa ja oli toisena maalissa. Kaksariyhdistelmä suosikki 1 Father's Hope-7 Dragon's Eye antoi 15,33-kertaisesti panoksen takaisin. Nyt Dragon's Eye on kuitenkin merkitty poisjääneeksi kyseisestä lähdöstä. Miten hevosen suoritus oikein voi kadota tuloslistoilta?

Kisan jälkeen ilmeni, että Dragon's Eyen voittosumma oli mennyt 260 eurolla yli sarjamäärityksestä enintään 5500 euroa eli hevosen ei olisi kuulunut päästä kyseisessä sarjassa starttiin. Tämä tapahtui tamman juostua ilmoittautumista edellisenä iltana Turussa kilpaa ja saavutettuaan silloin kakkossijallaan 500 euroa, jotka eivät olleet päivittyneet mukaan sen voittosummaan Teivon kilpailuun ilmoitettaessa. Eli kysymys kuuluukin, miten on mahdollista, ettei suomalaisen ravihevosen voittosumma ole oikein, kun sitä ilmoitetaan starttiin?

"Tuo jälkimmäinen kysymys on vähän mystistä näin tietokoneaikana", myöntää Teivon Heikki Haavisto.

"Periaatteessa palkintosummat päivittyvät automaattisesti viimeistään puolenyön aikaan. Turun ravien ilmoittautumispäivää edeltäneen illan palkinto ei ollut kuitenkaan tullut Dragon's Eyen voittosummaan jostain syystä. Aina palkintosumma ei kuitenkaan päivity ihan automaattisesti. Joissain tapauksissa niitä joutuu syöttämään käsinkin hevosille ja toisaalta joskus ravien tulosten julkaisu voi viivästyä. Tällaisista syistä on ollut joskus läheltä piti -tilanteita. En kuitenkaan muista äkkiseltään toista tapausta, jossa hevonen olisi päässyt väärällä voittosummalla mukaan lähtöön asti. Ihan vähään aikaan sellaista ei ole ainakaan minun tiedossani."

Dragon's Eye kuitenkin pääsi mukaan ja juoksikin kilpaa.

"Näin kävi. Meidän tuomaristomme havaitsi sitten tilanteen ravien lopussa, ja lisäsi tiedon tästä Hippokselle menevään valvojaraporttiin. Hippoksessa tehtiin loput ratkaisut."

Hippoksen kilpailutoimiston ratkaisu oli poistaa lähtöön kuulumattoman hevosen tulokset ja palkinto kokonaan Teivon lähdöstä. Dragon's Eyen omistaja Sherwood Stable Oy sai kuitenkin kyseisen kakkospalkinnon 850 euroa vaivanpalkaksi. Dragon's Eye kilpailee vihtiläisvalmentaja Hanna Lepistön tallista käsin ja sitä ohjasti Teivossa Seppo Markkula

Dragon's Eye kilpailee huomenna keskiviikkona Vermossa, mutta siis ilman Teivosta voitettua 850 euroa ja tulosta tiedoissaan. Totovoitot Teivosta maksettiin siis niin, että Dragon's Eye oli kaksariyhdistelmässä ja sijapelissäkin oikea merkki.

"Siinä ei ole epäselvää. Sääntöjen mukaan tuomariston vahvistama tulojärjestys on totoa koskien aina oikea tulos, eikä siitä voi valittaa."

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Olli Lähtisen voitokas Westcoast Skipper tekemässä paluuta - Callela X-Filekin kohta valmis starttaamaan

Kivikova kilpahevonen Wilhelm Nash eläkkeelle - Million Lightyears Ville Mäkelän sauma tällä viikolla

Kari Lähdekorpi ei hyväksy kylmäverirajoituksia - ”Hippos rajoittaa tällä viikolla harrastamista ja perustaa ensi viikolla työryhmän, joka miettii, että mistä saadaan lisää harrastajia”

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video