Uutiset

Suomalaisille tuttua "Sisun" Söderbyn tilaa yritetään myydä kolmessa eri osassa

"Olle Larsson on jo pitempään halunnut keskittyä hevospuolella kasvatukseen, ei valmennuskeskuksen ylläpitoon."
Kuvakaappaus
Sisyfosin Söderbyn tila on myynnissä kolmena eri kiinteistönä. Suomalaisista ravivalmentajista tilalla ovat vuokralaisina Petri Salmela ja Roni Paldan.

Arlandan lähistöllä sijaitseva yli 150 hehtaarin Söderbyn valmennuskeskus on ollut aiemminkin myynnissä. Muutama vuosi takaperin Söderbyn valmennuskeskuksen omistava Sisyfos Grupp teki sopimuksen tilan myynnistä norjalaiselle taholle. Tämä kauppa ei kuitenkaan toteutunut.

Nyt Sisyfosgruppin perustaja Olle Larsson on lohkonut suuren tilan kolmeen erilliseen kokonaisuuteen.

”Kilpatallit, joissa muun muassa Petri Salmela ja Roni Paldan ovat vuokralla, kuuluu yhteen kokonaisuuteen harjoitusratojen kanssa”, kertoo Sisyfoksen hevoskasvatuksesta vastaava Marko Alamäki.

Toinen kokonaisuus on siittolatilat ja vuokra-asunnot. Kolmantena tilana myydään läheisen junaradan toisella puolella sijaitseva erillinen tila.

Pelkästään kilpatalleissa on lähemmäs 100 karsinaa. Näistä valtaosa on vuokralla Salmelalla ja Paldanilla. Pyynnit erillisillä tiloilla ovat 10 miljoonan kruunun molemmin puolin. Suurehkoja summia, mutta Marko Alamäki nostaa esiin tärkeän yksityiskohdan.

"Esimerkiksi kilpatalleissa on valmiina jo todella hyvät vuokralaiset, jos ostaja ei tarvitse kaikkia karsinoita itse."

Sisu-kasvattajatunnuksella hevosia kasvattavan Sisyfos Breedersin toimintaan ei mahdollisella tilanmyynnillä ole merkitystä. Siitostammoja on jo tällä hetkellä Ranskassa, Tanskassa sekä muuallakin Ruotsissa.

"Caroline Hellström on jo nyt vuokrannut meiltä siittolatilat ja vastannut tammojemme hoidosta. Hän siirtää toimintansa muutaman kilometrin päähän Söderbystä. Sisyfos Breedersin tammat siirtyvät hänen mukanaan sinne joka tapauksessa."

Marko Alamäen mukaan mahdollisessa tilan myynnissä on lähinnä kyse toiminnan uudelleen organisoinnista.

”Olle Larsson on jo pitempään halunnut keskittyä hevospuolella kasvatukseen, ei valmennuskeskuksen ylläpitoon. Hän on satsannut kasvatustoiminaan uudestaan paljon viime vuosina. Lauantainakin Jägersrossa meidän tammavarsamme olivat sijoilla kolme ja neljä Tetrick Wanian takana."

Tilakaupan mahdollinen toteutuminen muuttaa Marko Alamäen työnkuvaa. Hänen omien sanojensa mukaan myönteisempään suuntaan.

”Työnkuvaani on kuulunut varsojen myynti sekä pääosin orivalintojen tekeminen. Tämän lisäksi olen hoitanut valmennuspaikkoja. Kaupan myötä pääsisin paremmin keskittymään varsoihin ja siitostammoihin."

Lohkottu tilakokonaisuus tuli julkiseen myyntiin vasta muutama päivä sitten. Halukkaille järjestetään näyttö tämän viikon lauantaina.

"Siinä on sopivasti V75-ravit Solvallassa samana päivänä. Luulisin tilan myymisen olevan helpompaa osiin pilkottuna. Vain parinkymmenen minuutin ajomatka Arlandasta tekee tästä todella houkuttelevan kohteen moneen eri hevoskäyttöön."

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Roni Paldanille mielenkiintoisia starttihevosia Suomesta – aikeet Ruotsin-tukikohdan myynnistä eivät huoleta

Islay Mist Sisun supermenestys on saanut Erno Gardemeisterin satsaamaan: kasvattaa Ruotsiin "Pirkka-Sisuja"

Marko Alamäki suomalaisille tutun Sisun tilanteesta: "Kasvatukseen satsataan entistäkin kovemmin"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle