Uutiset

Vitterin tulevat kuukaudet vierähtävät toipilaana - ”Turhauttaa ja kenkuttaa omistajien ja hoitajien puolestakin”

Viiden vuoden takainen kuningas Vitter kävi eilen Teivon klinikalla, ja orilla on edessään kuukausien huili.
Kuva: Anu Leppänen
Vitterillä vastustaa. Viiden vuoden takainen kuningas nähdään tositoimissa todennäköisesti vasta keväällä.

Kaikkien aikojen nopein suomenhevonen, 18,5-aikainen Vitter kävi eilen Teivon klinikalla näyttämässä oireilemaan äityneen jalkansa.

 

”Oikean etujalan ulkohaarassa on vamma. Joku kuukausi tässä taas menee. Vitter nähtäneen radoilla keväällä. Oriille tehdään samoilla tulilla pieni jalkaoperaatio”, kertoo Vitterin valmentaja Antti Ojanperä

 

”Vitter oli menossa oikeaan suuntaan, ja kunto oli rakentavien starttien myötä nousussa. Turhauttaa ja kenkuttaa omistajien ja hoitajien puolestakin. Vitterin eteen oli tehty iso työ, ja sitten tuli takapakki. Laji on tällainen ja näihin on vain totuttava. Ei muuta kuin tulta päin.”

 

11-vuotias Vitter oli välillä yli kolme vuotta sivussa radoilta. Aiemmin ongelmat olivat vasemmassa etujalassa. Paluun Team Vitterin omistama ori teki tämän vuoden lokakuussa. Ensin Vitter oli Seinäjoella viides, hieman pussiinkin juuttuneena. Tuoreimmassa kisassaan ori oli Kuopiossa lupaavasti toinen.

 

Vitter voitti ravikuninkuuden Turussa 2016 Jalmari Svartin valmennuksessa. Ori oli tuolloin vasta 6-vuotias. Suomen ennätyksen 18,5 Vitter saavutti samalla kaudella. Se syntyi Elitkampenin voittoaikana.

 

Elfvingin Kimmo sanoi, että kuukauden päästä voidaan ajaa haaravamman osalta hölkkää, mutta kun samalla tehdään tuo operaatio, niin aikaa menee pidempään. Ei tämä katastrofi ole. Aika sitten näyttää, saammeko nostettua Vitterin takaisin sen omalle tasolle”, Ojanperä puntaroi.

 

Pihtiputaan kuninkaista vanha valtias Jokivarren Kunkku on jo päättänyt kautensa. Hallitseva ja kaksinkertainen kuningas Evartti sen sijaan jatkaa sesonkiaan. Ori on ilmoitettu maanantaiksi Ouluun.

 

”Evartti tuntuu virkeältä, ja ajetaan vielä kilpaa. Oulusta otetaan startti alle, ja sitten on tarkoitus olla mukana Rovaniemellä 4. joulukuuta. Mitä sen jälkeen tapahtuu, niin sitä ei ole tarkemmin mietitty”, Ojanperä linjaa.

 

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uutisviikko minuutissa: Suomen Hippokselle uusi hallitus ja suomenhevosten kuulumisia

Kansainvälistä menestystä kerännyt suomenhevonen Josveis vaihtaa raviurheilusta ratsastukseen

Vitter jää pois Kaustiselta – ”Ei haluta riskeerata mitään”

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video