Uutiset

Neljä- ja viisivuotiaille suomenhevostammoille uudet kilpailut Forssan Kuninkuusraveissa

"Tietojemme mukaan erillisiä nuorten tammojen lähtöjä ei ole ennen kuninkuusravien yhteydessä järjestetty."
Terhi Piispa-Helisten
Suven Sametti seppelöitiin ravikuningattareksi viime kesänä Seinäjoen Kuninkuusraveissa. Ensi kesänä Forssassa järjestetään myös Pikkukuningatar- ja Pikkuprinsessa-kilpailut nuorille tammoille.

Ensi kesänä Forssan Kuninkuusravien yhteydessä järjestetään ensimmäistä kertaa nuorille tammoille omat Pikkuprinsessa- ja Pikkukuningatar-lähdöt. Pikkuprinsessa-lähtö on rajattu neljävuotiaille suomenhevostammoille. Pikkukuningatar-lähtöön ovat oikeutettuja osallistumaan vuotta vanhemmat tammat.

"Tietojemme mukaan erillisiä nuorten tammojen lähtöjä ei ole ennen kuninkuusravien yhteydessä järjestetty. On mukava pystyä tarjoamaan lisää kilpailumahdollisuuksia nuorille hevosille”, kertoo Forssan Pilvenmäen kilpailutoiminnasta vastaava Iivari Ingves.

Nuorien suomenhevostammojen kilpailumahdollisuuksien kehittämiseksi on julkisuudessa esitetty jo pitkään toiveita. Forssan Pilvenmäen toiminnanjohtaja Elina Hirvosen mukaan esitys Pikkuprinsessa- ja Pikkukuningatarlähtöjen ajamiseen tuli Pilvenmäeltä.

"Hienoa, että Forssa pystyy vastamaan kentältä esitettyihin toiveisiin tarjoamalla lisää kilpailumahdollisuuksia nuorille suomenhevostammoille”, iloitsee Elina Hirvonen.

Jää nähtäväksi, että tuleeko nuorten tammojen lähdöistä pysyvä osa Kuninkuusraveja.

"Kokeilemme ajaa nämä lähdöt Forssan kunkkareissa. Lähtöjen jatkosta päättäminen on luonnollisesti muiden tahojen käsissä. Toivottavasti lähdöt otetaan kuitenkin hyvin vastaan valmentajien keskuudessa”, toteaa Elina Hirvonen.

Forssan Kuninkuusravit järjestetään ensi kesänä 29.–31.7.2022. Kuninkuusravien suunnitteluasteella olevasta kilpailukokonaisuudesta Iivari Ingvesillä on mielenkiintoista kerrottavaa.

"Tässä vaiheessa voin kertoa, että kuninkuusraviperjantaina kilpaillaan Pilvenmäen organisoima nuorehkojen ohjastajien kuskikisan finaali. Tämän lisäksi Tammavaltikan ensimmäinen osalähtö, sekä yksi vielä yllätyksenä pidettävä varmasti ravikansaa kiinnostava lähtö. Tammavaltikan ratkaisulähtö on ohjelmassa lauantaina ja Suomenhevosten Pilvenmäki Specialin finaali joko lauantaina tai sunnuntaina."

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Arvio: Elina Hirvonen ja Prinsessa Rämäpää laittavat riitelevät vanhemmat pussauskoppiin

Forssa kaipaa perusteluja kilpailupäivien vähentämiselle – Suomen Hippos vaikenee

Vincennesin valloittaja ja EM-mitalisti Unique Juni saapuu Tammavaltikkaan

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video