Uutiset

Suomen Hippoksen hallitus uudistui: Kuosmanen ja Mahlamäki uusina, Voutilainen jatkaa

Raviurheilun ja hevoskasvatuksen keskusjärjestön valtuuskunta hyväksyi myös raviratavaliokunnan.
Kaijaleena Runsten
Perhekotiyrittäjä Tiina Kuosmanen Kontiolahdelta on Suomen Hippoksen hallituksen uusi jäsen.

Suomen Hippoksen valtuuskunta piti syyskokouksensa Vermossa keskiviikkona. Hallitukseen valittiin uutena Tiina Kuosmanen Kontiolahdelta ja jatkamaan Harri Voutilainen Leppävirralta. Äänestys oli tasainen: kaksikko sai saman äänimäärän kuten myös kolmanneksi tulleet Matti Mahlamäki Sastamalasta ja Heikki Kosonen Mikkelistä.

Sääntöjen mukaan paikka ratkottiin arvalla, ja Mahlamäki nousi hallitukseen.

Tiina Kuosmanen on perhekodin yrittäjä. Perhekodissa hevoset ovat omien nuorten käytössä ja lisäksi harjoitetaan hevosavusteista sosiaalipedagogista toimintaa. Hän osallistui Joensuun Kuninkuusravien järjestelytehtäviin mutta on viime vuodet keskittynyt järjestötoiminnan sijaan yrityksen ohella johtamisen opintoihin.

Kuosmanen kuvasi itseään tiimipeluriksi. ”En pelkää sanoa omaa mielipidettäni, mutta se ei tarkoita, että olisin yhteistyökyvytön. Olen omassa yrityksissä oppinut, että ratkaisu ei löydy yhdestä näkökulmasta. Tarvitaan ymmärrystä ja vaaditaan perustelut, että päätösten takana voidaan seistä.”

Hallituksessa vaikuttaneet Anne Laitinen Vihdistä ja Tuomo Ojanperä Porista saivat äänestyksen pienimmät äänimäärät eivätkä saaneet siis jatkoa.

Kokous myös valisti Hannu Nivolan varapuheenjohtajaksi.

Hippoksen hallituskaudet ovat kaksivuotisia. Hallituksessa jatkavat Kari Eriksson puheenjohtajana sekä jäseninä Juha Lyyski, Nivola ja Matti Rajaharju.

Valtuuskunta myös valtuutti hallituksen valmistelemaan ehdollepano- tai nimitystoimikunnan tehtäviä ja toiminnan mallia. Toimikunnan perustaminen tulee siten käsiteltäväksi kevätkokouksessa.

Toimikunta tekisi esityksen siitä, millaista osaamista keskeisiin järjestön elimiin nimitettäviltä henkilöiltä tarvitaan. Tämän jälkeen jäsenistö voi tehdä esityksiä sopivista henkilöistä tai heitä voidaan etsiä myös ulkopuolelta.

Toimikuntaa esitti Valkealan hevosystäväinseura. Sen puheenjohtaja Pekka Kaikkonen totesi, että yhteiskunnasta tulevien haasteiden koko ajan lisääntyessä on tarve laajentaa luottamushenkilöstön pohjaa.

"Maailma ei meillä helpotu. Hevostoiminnan yhteiskunnallinen hyväksyntä tulee vaatimaan entistä laaja-alaisempaa osaamista", hän perusteli.

Ainakin Vermossa on raviradoista ollut vastaava malli jo käytössä.

Raviurheilun ja hevoskasvatuksen keskusjärjestön valtuuskunta hyväksyi myös raviratavaliokunnan, joka aloittaa vuoden alusta.

Valiokuntaan nimetään edustajat perustettavilta ravialueilta. Sen tehtäviin kuuluu muun muassa valmistella alueellista kilpailutarjontaa Hippoksen hallituksen tukena. Valiokunnan ja ravialueiden tehtävänä on myös tehdä raviurheilun edunvalvontaa alueilla.

Aloitteen valiokuntaan teki valtuuskunnen kevätkokoukselle Heikki Kosonen.

Uutista täydennettiin kello 15.25 nimitystoimikunnan osalta ja kello 15.43 raviratavaliokunnan osalta.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomen Hippokseen ravialueet ja valiokunta syntyivät – vaikutukset hevosjalostusliittoihin jäivät ilmaan

Uutistausta: Suomen Hippoksen valtuuskunnalla mittauspiste omalle strategialleen – hallitukseen lisää naisia ja nuorempia vai päinvastoin?

Matti Mahlamäen väitöstilaisuus tänään: "Valtiovallan ja hevosten liitos on tiukempi kuin muistetaan"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video