Uutiset

Elitkampen-voittaja Lome Bragen kilpaura loppuu – siirtymässä siitosoriksi Ruotsiin

1.10-vauhti ei ollut ohjastajan mielestä edes orin huippunopeus.
Antti Savolainen
Lome Brage kilpaili vuoden 2019 Elitkampenissa Erlend Rennesvikin ajamana.

Norjalainen Trav og Galopp-Nytt (TGN) kertoi keskiviikkona, että Elitkampen-voittaja Lome Bragen kilpaura on ohi. 14-vuotias ori keräsi palkintorahoja 4,8 miljoonaa Norjan kruunua sekä juoksi ennätykset 1.19,3a ja 1.21,5.

Lome Brage juoksi urallaan 114 starttia, joista se voitti 45. Paras kilpailukausi oli vuonna 2018, jolloin ori voitti Elitkampenin ennen Polaraa. Kauden mittaan se juoksi palkintorahoja 1,1 miljoonaa. Lome Brage aloitti kilpailemisen 3-vuotiaana ja lopetti tällä kaudella. Ori voitti jokaisella kilpailukaudellaan vähintään yhden lähdön.

H.G. Balderin ja Lomestjernan pojan omistaa Bengt Erik Persson ja sen on kasvattanut Erling Hasle. Persson muistelee TGN:n haastattelussa orinsa pitkää uraa lämmöllä ja korostaa, että 45 voitosta puolet tuli 75-tasolla.

"Alm Svartenin muistoajo kesäkuussa 2015 on ehkä parhaiten mielessä. Silloin jätimme Elitkampenin väliin, että saimme hevosen huippuunsa siihen kilpailuun. Löimme silloin Lannem Siljen."

Lome Brage muistetaan kilpahevosena etenkin vaivattomasta juoksutekniikastaan ja huimasta nopeudestaan. Orilla Elitkampenin voittanut Erik Adielsson muistelee Travrondenin haastattelussa, että Elitkampen-voiton ensimmäinen 100 metriä, joka sujui kilometriaikaan 1.10,6, ei ollut edes orin täysi vauhti. Adielssonin mukaan hevosen ravitekniikka oli hyvin lähellä lämminveriravuria.

Omistaja Persson arvelee Lome Bragen siirtyvän siitosoriksi Ruotsiin. Orin ensimmäiset varsinaiset ikäluokat ovat syntyneet vuodesta 2016 alkaen. Paras jälkeläinen toistaiseksi on 4-vuotias ori Soldhöjdens Drake, joka on juossut 770 000 Ruotsin kruunua.

Linkki TGN:n maksumuurin takana olevaan uutiseen

Linkki Travrodenin uutiseen

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Elitloppetin ykköspalkinto nousee viiteen miljoonaan kruunuun – Elitkampenin voittaja palkitaan miljoonalla

Norjalaisen ME-tamma Lannem Siljen omistaja haluaa parantaa rotua käyttämällä suomenhevosoreja

”Syöpä ei valikoi uhrejaan” - Veteläinen ja Mikkola pistävät pinkkiä päälle

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video