Uutiset

Tanja Goman-Nieminen realistin odotuksin Seinäjoelle

” Mikäli MAS For You pystyy lähtemään kovaa hokkikengässä, se saanee hyvän juoksun kärjen tuntumassa. Niko halusi ottaa Pixie Dustille takarivin lähtöpaikan”.
Terhi Piispa-Helisten
Pixie Dust lopettaa 3-vuotiskautensa Seinäjoella. Tanja Goman-Niemisen toinen valmennettava MAS For You jatkaa näillä näkymin vielä Uudenmaan Upeimpaan.

Tanja Goman-Nieminen suuntaa lauantaina Loimaalta Seinäjoelle kummankin kolmevuotiaansa kanssa. Sekä MAS For You että Pixie Dust starttaavat kolmevuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun finaalissa. MAS For You oli välierässään neljäs, Pixie Dust kolmas.

”Kumpikin teki välierässään hyvän esityksen. MAS For Youlla sai oikein mukavan reissun. Pixie Dust tuli loppuun asti hyvin huonosta lähtöpaikasta huolimatta”, analysoi Tanja Goman-Nieminen kaksikkonsa välieräesityksiä.

Finaalin 24 000 euron ykköspalkinnon tavoitteluun lähdetään Loimaalta maltillisin odotuksin. Kumpikin tammoista on kengitetty hokkikenkään välierän jälkeen. Varsinkin MAS For Youlle voi hokkikengästä olla haittaa.

”Sehän on ollut parhaimmillaan ilman kenkiä. Hokit eivät ainakaan paranna asiaa. Käymme ajamassa molemmilla tänään (torstaina). Pixie Dustille ei hokkikengästä mielestäni ole niin suurta haittaa.”

Kumpikin tammoista sairasteli Tammakriteriumin aikoihin. Pixie Dust jo karsinnassa, ja MAS For You ei ollut oma itsensä finaalissa.

”Tuon kaltaiset sairastelut ovat ikäviä, kun ei ole lämmönnousua tai muita oireita kotona. MAS For You oli oikein hyvä sitten varsinaisessa Kriteriumissa. Sehän meni 1.13,9a tuloksen. Toki tuolla ajalla olisi toivonut pikkaisen parempaa sijoitusta kuin kuudes.”

Lauantaina Jukka Torvisen ohjastama MAS For You kiihdyttää matkaan lähtöradalta viisi ja Niko Jokelan Pixie Dustille otettiin tarkoituksella rata 11.

”Mikäli MAS For You pystyy lähtemään kovaa hokkikengässä, se saanee hyvän juoksun kärjen tuntumassa. Niko halusi ottaa Pixie Dustille takarivin lähtöpaikan. Hitaalle lähtijälle saa helpommin takarivistä asiallisen juoksupaikan parijonosta.”

Pixie Dustille startti on näillä näkymin kauden viimeinen. MAS For Youlle on vielä ohjelmassa kaiken ollessa kunnossa Uudenmaan Upein Vermossa.

”Pixie Dustilla ajetaan ehkä vähän rohkeammin, kun on kauden viimeinen kisa. Niko Jokela on päässyt hyvin sinuiksi vähän luonteikkaan tamman kanssa. Se on enemmän vahva kuin nopea, ja toiveissa olisikin kova matkavauhti."

Tiistaina Goman-Niemisen valmennettavista Noren Luxi ja Bobby Carillo starttaavat kaksivuotiaiden Baby-Kriteriumissa Teivossa.

”Niiden kausi päättyy Teivoon, ja sitten vielä Uudenmaan Upein MAS For Youlla. Sitten vetäydymme talvitauolle. Siirretään katseen ensi vuoden kisoihin. On hyvä välillä sekä ihmisten että hevosten vetää henkeä”.

Goman-Niemisen edellinen menestystamma Edwina Orden varsoi tänä keväänä Surprise Lordirsta. ME-tammalle odotetaan ensi keväälle varsaa Broadway Hallista.

”On se tiineeksi todettu ultralla. Melko pyöreältä ja hyvinvoivalta tamma vaikuttaa”, naurahtaa Tanja Goman-Nieminen.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Siirin Valtsu paras Varsakunkussa – MAS For You ja Shackhills Twister Kasvattajakruunun valtiaat

Tanja Goman-Nieminen videolla MAS For Youn mahdollisuuksista Kriteriumissa: Ehjä suoritus tärkein, siitä ylöspäin kaikki plussaa

Teivon karsinnat: Siirin Valtsu ja EL Jetpack hurmasivat

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video