Uutiset

Voitokas Guilty Pleasure Iida Lanton valmennukseen

Torniolaisvalmentaja Iida Lanton kausi on jo nyt ollut aikaisempia parempi ja talli on lisäksi vahvistunut neljä voittoa tällä kaudella ottaneella Guilty Pleasurella, 12,6.
Terhi Piispa-Helisten
Iida Lantto on myös menestyksekäs monté-ohjastaja. Tässä torniolainen pääradalla Vermossa Remote Controlin ratsailla.

Kun kuukausi kuluvaa vuotta on jäljellä, Iida Lanton valmennettavat ovat juosseet 44617 euroa 87 kilpailussa. Lanton, 25, viime kausi oli jo menestyksekäs 41690 eurolla, joka oli yli tuplat enemmän kuin vuoden 2019 ansiot. Ensi lauantaina Rovaniemeltä Arctic Horse Race -raveista on hyvä sauma saada 2021 lukemia parannettua, kun torniolainen matkaa kohti koillista kahden hevosen kanssa.

Tallissa Torniossa on nyt kuusi valmennettavaa, kun Lantto sai ainakin talveksi Guilty Pleasuren (Chocolatier) talliinsa Kittilästä Hannu Heikkilältä. Kuusivuotias ruuna on tuttu Lantolle montén starteista ja menestyksistäkin. Kauden voitoista kolme on Iida Lanton käsialaa ohjastajana ja kaikki ovat tulleet juuri raviratsastuksen puolelta. Viimeisimmät kolme suoritusta ovat kuitenkin tuoneet laukkaa.

"Ensimmäisen kaarteen pääsy satulasta ravia on ollut viime aikoina vaikeaa", Lantto kertoo.

"Koitetaan tutkia mitä voitaisiin tehdä asian parantamiseksi. Varmaan seuraavaksi on luvassa kärryurheilua. Montén ja kärrystarttien miksaaminen on hyväksi jo hevosten mielialalle monesti. Otan kunnia-asiana saada lainaksi hevosen noin laittajamieheltä. Yksi syy tähän siirtoon on, että tästä Torniosta on paljon lyhemmät ravireissut, kuin Heikkilältä Kittilästä. Näiden kuuden valmennettavan kanssa on nyt kyllä kädet ja päivät aika täynnä. Kausi on mennyt hyvin ja ihan innolla painetaan hommia."

Pääset tästä Guilty Pleasuren uran tietoihin.

Tuleeko menestystä Rovaniemeltä?

"Yritetään ainakin kovasti! Rappodina (T75-5) oli tosi hyvä eilen Oulussa kivikovassa seurassa. Lyhyt starttiväli ei haitanne, koska mitään hiittiä ei ajeta tähän väliin. Se voi olla hyväkin. Takamatkaa ja kiertämistä on luvassa, mutta ihan uskotaan kyllä tamman mahdollisuuksiin. Nehemiah (T75-7) on myös mielenkiintoinen, vaikka siinä on pari oikein kovaa vastassa. Paikka on hyvä ja nyt koitetaan ensimmäistä kertaa jenkkikärryjä. Tähän asti on ajettu hybridikärryillä ja nyt koitetaan nostattaa vielä vähän lisää. Sellainen kutina on, että se voisi toimia."

Rovaniemen lauantain T75- ja Arctic Horse Race -ravit alkavat kello 15.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Rovaniemi siirtyi koronan leviämisvaiheeseen – Arctic Horse Racessa koronapassi käyttöön sisätiloissa

Arctic Challengen kuskikattaus selvillä – Verbeeckille haastajat kotimaan lisäksi Ruotsista ja Norjasta

Takaiskut avasivat yllättävän oven: Jos Verbeeck saapuu Rovaniemelle - ”Rokkia luvattiin, ja rokkia tuleman pitää”

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle