Uutiset

Santtu Raitala on vuoden raviurheilija kolmatta kertaa

Urheilutoimittajain liitto ry on valinnut eri lajien vuoden parhaat 2021, ja raviurheilun ykköseksi on valittu kolmatta vuotta putkeen Santtu Raitala. Sitä ennen valinta osui hyvin usein Jorma Kontioon.
Anu Leppänen
Raviurheilija numero yksi myös Urheilutoimittajain liiton mukaan: Santtu Raitala.

Santtu Raitalan ennätysvuosi (357 voittoa) 2022 tuotti valinnan myös vuoden raviurheilijaksi. Urheilutoimittajain liitto ry. valitsee lajien parhaat nykyään yli 70 lajissa. Raitala on ehtinyt tulla valituksi jo kahtena edellisenä vuonna, mutta tällä kertaa nimitys oli ehkä edellisiäkin selvempi tapaus.

"Iloisena otan vastaan tällaisen nimityksen", Santtu Raitala kertoo.

"Näinä kertoina, joina olen tullut valituksi, kyseessä on ollut enemmän ilmoituasia. Sieltä toimittajayhdistyksestä ollaan oltu yhteydessä ja onniteltu. Mitään gaalakutsuja ei ole tullut, eikä näinä aikoina ole edes tietoa, kuinka gaaloja pidetään. Kuitenkin on selvää, ettei yli 70 eri lajien parhaita voi gaaloissa kaikkia palkitakaan."

"Toisaalta on harmi, ettei olla tuollaisissa tilanteissa mukana, joissa verkostoitumista tapahtuu. Muiden lajien urheilijat ovat hyvin usein kiinnostuneita meidän lajistamme, mutta tuon tyyppisiä tilanteita tai tilaisuuksia on harmittavan vähän meidän lajimme kannalta. Hienoa joka tapauksessa, että ollaan mukana lajiyhteisössä tällä tavalla ja toisaalta saada oma nimi samaan luetteloon mm. Kontion kanssa." 

Linkki urheilutoimittajien yhdistyksen sivujen uutiseen eri lajien parhaiksi valituista.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ravivalmentajien ykkösen valinta erittäin vaikeaa, ohjastajissa vuosi 2021 oli Raitalan

"Oli kyse mistä tahansa urheilulajista, on osattava toimia voimassa olevien sääntöjen mukaan" – Mika Forssin ja Jorma Kontion mielestä uudet säännöt ajotavoista on otettu hyvin vastaan Ruotsissa

Keskustelua ajotapojen muutoksesta: "Yhteispohjoismaisuus tavoitteena - historiaakin pitää arvostaa"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle