Uutiset

Don Fanucci Zet kuumeessa - Prix d'Amerique vaarassa

Daniel Redén lähetti tallinsa tähden ja Elitloppet-voittajan Don Fanucci Zetin Ranskaan mielessään Prix d'Ameriquen valloitus. Nyt matkaan on kuitenkin tullut mutkia.
LARS JAKOBSSON / TR BILD
Don Fanucci Zet Elitloppet-voittajana 2021 yhdessä hoitajansa Ellinor Wennebringin, valmentajansa Daniel Redén ja ohjastajansa Örjan Kihlströmin kanssa kunniakierroksella. Matkalla kohti Prix d'Ameriquea on nyt tullut mutkia.

Redén raportoi ruotsalaisen Sulkysport-median uutisessa Don Fanucci Zetillä (Hard Livin) olevan kuumetta ja ensi sunnuntain Prix de Belgiquen jäävän väliin. Redén ei kuitenkaan täysin sulje pois mahdollista osallistumista sunnuntaina 30. tätä kuuta ajettavaan 450000 euron ykköspalkinnon Euroopan suurimpaan ravikisaan Prix d'Ameriqueen.

Don Fanucci Zet aloitti tasapaksulla esityksellä ja seitsemänneksi sijoittuen Ranskan turneensa Prix de Bourgognessa reilu viikko sitten Vincenneissä. Lopussa tallikaveri Missle Hill (Muscle Hill) tuli ohi. Missle Hill ei liioin ole mukana ensi pyhän Belgiquen (ykköspalkinto 54000 plus kolmelle parhaalle paikat Prix d'Ameriquessa) listoilla. Näin Redénin tallin kaksikko joutuu hakemaan paikkoja voittosummansa perusteella, jos ne mielivät mukaan Ameriqueen. Don Fanuccin 934306 euron voittosummalla on toki liki päästä Prix d'Ameriquen 18 starttaavan hevosen joukkoon. Missl Hillin 539251 eurolla on tiukempaa.

Mukana Prix de Belgiquen listalla ovat mm. Veikko Haapakankaan hoidokki italialaisori Zacon Gio (Ruty Grif) Jean-Michel Bazíren tallista, Robert Berghin Power (Googoo Gaagaa) ja Anu Intosen hoitama Cokstile (Quite Easy). Jälkimmäinen voitti Bourgognen ja lunasti siinä paikan Ameriquessa. Erik Bondon valmentaman toissa vuoden Elitloppet-voittajan suunnitelmiin kuulunee ns. preparé, eli osallistuminen vain hiittausmielessä.

Tästä pääset Prix de Belgiqueen ilmoitettujen hevosten (37) listalle. Lopullinen lista ratkeaa perjantaina.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Euroopan kakkoskisa Prix de Cornulier pyhänä: mukana tutut Zarenne Fas ja Unique Juni

Prix d'Amerique taas huimaa shakinpeluuta: yksi Bazíren tallin viidestä putosi - joukkueen kuskit selvillä

Uutisviikko minuutissa: vuoden raviurheilijaa ja loppusuoran Prix d'Amerique -draamaa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle