Uutiset

Näillä näkymin Prix d'Ameriqueen otetaan yleisöä 5000 henkeä

Eurooppa taistelee edelleen koronan kourissa. Kulttuuri ja urheilu ovat tiukoilla, kun yleisötilaisuuksia ei järjestetä tai niitä rajoitetaan. Selvitimme, miltä näyttää tammikuun lopun Eurtoopan ykkösravien Prix d'Ameriquen tilanne juuri nyt?
Gerard Forní
Face Time Bourbonin pääomistaja Antonio Somma, Björn Goop, Sebastien Guarató ja oikealla Ranskan ravijärjestön puheenjohtaja Jean-Pierre Barjon Ameriquen voittajakehässä 2021.

Timo Nurmos toimi tällä kerralla uutisagenttina. Hän valmentaa muutamia Ranskan ravien keskusjärjestön Le Trotin puheenjohtajan Jean-Pierre Barjonin hevosia. Nurmos selvitti pyynnöstämme Prix d'Ameriquen statusta puheenjohtajalta.

"Tämän hetken tieto on kuulemma, että 5000 katsojaa saataisiin ottaa raveihin sunnuntaina 30. tammikuuta", Nurmos kertoo keskustelustaan Barjonin kanssa.

"Ranskassa kuulemma viranomaisten uusia ohjeistuksia tulee joka toinen päivä, joten varmuutta reilun kahden viikon päähän ei tietenkään vielä ole, mutta tänään tieto on tuollainen. Lisäksi on mahdollisuuksien rajoissa, että maksimiyleisömäärä nousisi 8000:een, mutta enempää tuskin missään tapauksessa otetaan."

"Ranskassa tartuntaennätyksiä lyödään ilmeisesti myös joka päivä, mutta toisaalta arviot virusvariantin vaarallisuudesta tällä hetkellä vaihtelevat ja tutkimustietoa tulee myös koko ajan lisää. Joidenkin arvioiden mukaan omikron ei olisi niin hengenvaarallinen, kuin aiemmat variantit. Jos tämä pitää paikkansa - siis Barjonin mukaan - rajoituksia saatetaan alkaa pian höllentämään. Mutta tilanteessa on vielä paljon epävarmuutta."

Vincennesin raveihin tarvitaan tällä hetkellä kutsu ja koronapassi todistuksena rokotuksista. Mikä on tilanne tammikuun lopussa, selviää pikkuhiljaa. Le Trot -keskusjärjestö on lupaillut antaa tarkempaa tietoa Prix d'Amerique -viikonlopun tilanteesta ja rajoituksista 15. päivä tammikuuta.

Linkki ilmoittuatumiseen ja ohjeistukseen ensi sunnuntain Prix de Belgique -raveihin.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Euroopan kakkoskisa Prix de Cornulier pyhänä: mukana tutut Zarenne Fas ja Unique Juni

Prix d'Amerique taas huimaa shakinpeluuta: yksi Bazíren tallin viidestä putosi - joukkueen kuskit selvillä

Uutisviikko minuutissa: vuoden raviurheilijaa ja loppusuoran Prix d'Amerique -draamaa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle