Uutiset

Lyhyen E3:n osallistujamäärät pudonneet - kilpailun malli muuttuu

Ruotsissa on käyty vilkasta debattia muun muassa nuorten hevosten kulumisesta isoja palkintoja tavoitellessa. Kilpailijatkin ovat reagoineet ja usein esimerkkinä on käytetty lyhyen E3-kisan putoavia hevosmääriä. Nyt E3-kilpailun lyhyt kisa muutetaankin eri malliin vuodeksi 2023.
Terhi Piispa-Helisten
Mascate Match, tässä Derbynsä ykkösenä Vermossa, voitti kolmevuotiaana Suomesta Ruotsiin kilpailumatkoja tehneenä molemmat tammojen E3:t 2019. Nyt lyhyen matkan kisan muoto muuttuu ensi vuodeksi 2023.

Viime kauden elokuun lyhyen E3:n karsinnat olivat hevoskadon huippu. Karsintoihin ilmoittautui vain 20 hevosta eli kahdesta karsinnasta pääsi kuusi kummastakin finaaliin. Samaan aikaan E3:n osallistumismaksuja on maksettu entiseen malliin, joten ongelma koskee nimenomaan lyhyttä 

E3:n järjestäjät ovat tarttuneet asiaan, ja ensi vuonna 2023 lyhyt E3 ajetaan täysin eri mallin kisana. Tänä kesänä mennään vielä entiseen malliin. 2023 kisa ajetaan suoraan kuutena erillisenä "finaalina", kolme tammoille ja kolme oriille sekä ruunille. Kilpailut ajetaan 75-ravien yhteydessä. Näistä kahden ylimmän luokan ykköspalkinto on 800000 Ruotsin kruunua, muiden 200000.  Näin 30 hevosta pääsee kilpailemaan isoista palkinnoista kussakin luokassa eli 10 per lähtö.

2023 kilpailtavan E3:n eli tämän vuoden tuoreiden kaksivuotiaiden ilmoitautumisaika päättyy 28. helmikuuta. Kyseinen kilpailu ja ikäluokka Ruotsissa syntyneitä ovat myös dubbelchansin piirissä, eli niillä on sauma mainittuihin palkintoihin tuplana. Muissa maissa syntyneet osallistujat saavat tyytyä yllä kerrottuihin rahoihin.

Linkki Sulkysportin alkuperäiseen uutiseen lyhyen E3:n kilpailumallin muutoksesta.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Amerikan kärkikuski Andrew McCarthy sai pitkän huilin positiivisesta alkotestistä

Carl Johan Jepson panosti lainaohjastajan uraan viisi vuotta sitten – ei ole katunut valintaansa

Ravivihje: Ruotsin Toto75-pelin varmavalinta löytyy heti avauskohteesta

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle