Uutiset

Monessa mukana oleva Asko Koskinen Teivon uusi puheenjohtaja: "Alueen toimintaa pitää päästä kehittämään"

Teivon ravirata Oy valitsi keskiviikkona ylimääräisessä yhtiökokouksessaan puheenjohtajakseen Asko Koskisen. Uusi puheenjohtaja on aktiivinen hallitustoimija, sillä hän on mukana mm. Finnpark Oy:n ja Tampereen Raitiotie Oy:n hallituksissa.
Asko Koskisen albumi
Hallintotieteiden maisteri ja ahkera hallitustyöskentelijä Asko Koskinen on Teivon Ravirata Oy:n uusi puheenjohtaja.

Teivossa ilmeni tarve uudelle puheenjohtajalle, kun edellinen soihdunkantaja filosofian tohtori Matti Mahlamäki valittiin Suomen Hippoksen hallitukseen. Nykymallin mukaisesti ratojen hallinnossa mukana olevat eivät johda keskusjärjestöä, ja Mahlamäki luopui näin Teivon puheenjohtajuudestaan. Mahlamäki oli Teivon puheenjohtajana noin viisi vuotta.

Koskinen on eläkkeellä päivätöistään mm. Medilaser Oy:n toimitusjohtajana sekä toimittuaan pitkään Tampereen kaupungin palveluksessa erilaisissa rahoitusjohdon tehtävissä laidasta laitaan.

"Oli niin monta titteliä kaupunginkamreerista sähkölaitoksen johtajaan Tampereen palveluksessa, että luettelosta tulisi tosi pitkä", Asko Koskinen naurahtaa.

"Rahoitusjohtaja ehkä kuvaa parhaiten koko toimintaa - numeromies minä olen. Esimerkiksi Tampereen sivistys- ja kulttuuritointa johtaessani alku oli hauska. Taidemuseoita johtanut Janne Gallen-Kallela-Sirén sanoi, että häntä pelottaa toimiminen kanssani, kun hän ei ymmärrä numeroista mitään. Minä vastasin, etten taas ymmärrä taiteesta mitään, mutta hyvin meillä sujui. Meistä tuli hyvät kaverit."

Millainen on uuden puheenjohtajan ravitausta?

"Tampereen hommissa tulin moneen otteeseen tutuksi Teivon väen ja toiminnan kanssa -90-luvulla, ja siitä saakka on harrastus jatkunut, vaikka en yhtä ytimessä olekaan kuin edellinen puheenjohtaja. Kimppapelaamista ja yhdessä ravien pohtimista on ollut paljon. Juuri sosiaalisuus tässä touhussa kiinnostaa. Hevosenomistamista on ja on ollut vain näissä isoissa nettikimpoissa tai raviliigoissa. Teivo kuului silloin Tampere-konserniin ja olin omistusohjausta valvova virkamies ja konsultoin tai auttelin siinä roolissa moneen otteeseen Teivon väkeä mm. UET Grand Prixin ja monessa muussakin yhteydessä."

"Medilaserin toimitusjohtajana käytiin taas omistajan Harri Koskelan kanssa jokseenkin aina ensin ravikuulumiset läpi. Hänen menestyshevostensa seuraamisessa on käyty monella raviradalla. Joskus hänen takkinsa putosi ja ehätin nostamaan sen. Ihmettelin, mitä kummaa täällä taskussa oikein on? Porkkanoita. Ilman omaa kiinnostusta ja pitkäaikaista harrastusta en olisi Teivon puheenjohtajaksi lähtenytkään. Eilen kokouksessa kiitin luottamuksesta ja totesin että se on toki ansaittava. Hallituksen tekemisen meininkiä kuvaa hyvin se, että vastauksena tuli 'molempiin suuntiin'."

Miltä Teivon tulevaisuus näyttää?

"Hyvältä mutta myös haasteita löytyy. Vuokrasopimusta Ylöjärven kaupungin kanssa on 15 vuotta jäljellä. Yleiskaavaan pitää saada mukaan teksti, jossa huomioidaan ravirata-alueen kehittäminen nimenomaan nykyisessä tarkoituksessa. Sen jälkeen pitää tuoda toimintaa ja tiloja nykyaikaan. Saada tiloja päivitettyä entistä paremmin palvelemaan yleisöä raveissa ja muissa tapahtumissa. Meillä Teivossa on hyvä tahtotila ja tulevaisuutta kohti mennään niin, että toivottavasti pian toiminta on turvattu nykyisellä paikalla 30-50 vuodeksi eteenpäin ja päästään tosissaan kehittämään palveluja."

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomen Hippoksen hallitus uudistui: Kuosmanen ja Mahlamäki uusina, Voutilainen jatkaa

Turku ja Tampere eivät seuraa Helsingin esimerkkiä lihan tarjoilukiellossa – Pormestari Ikonen: "Meillä on maltillisempi linja"

Lewis Ale vaihtoi omistajaa ja siirtyy siitokseen Kiuruvedelle

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle