Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Avokadopasta

Avokadopasta räjäytti somen ja kauppojen avokadomyynnin vuonna 2013. Ohjeessa nerokasta on tapa käyttää avokadoja kypsentämättä. Pastasta tekevät herkullisen pecorinojuustoraaste ja basilika. Parmesaaniraaste täydentää nautinnon.
Käytä avokadopastaan syöntikypsiä avokadoja. Liian raaoista avokadoista ruoka ei onnistu.
Käytä avokadopastaan syöntikypsiä avokadoja. Liian raaoista avokadoista ruoka ei onnistu. 
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Avokadopasta

4 annosta

Ainekset

  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ chili
  • 1 limetti
  • 2 avokadoa (syöntikypsää)
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ ruukku basilikaa hienonnettuna
  • 2 dl pecorinojuustoa raastettuna
  • noin 400 g spagettia

Valmistusohje

Hienonna valkosipuli ja chili tarjoilukulhoon. Raasta limetistä vihreää kuorta ja purista mehu. Lisää kulhoon.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Halkaise avokadot ja poista siemenet. Kuutioi avokadot veitsellä kuorissaan ja irrota palat lusikalla kulhoon. Lisää öljy, hienonnettu basilika, pecorinoraaste ja mausteet. Sekoita.

Keitä pasta lähes kypsäksi väljässä, reilusti suolatussa vedessä.

Ota yksi desi keitinvettä talteen ja valuta pasta. Nosta pasta avokadoseoksen joukkoon ja sekoita. Lisää keitinvettä sekoitellen, kunnes ruoka on sopivan kosteaa.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa parmesaaniraasteen ja basilikanlehtien kanssa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vinkki: Halutessasi voit lisätä avokadopastaan katkarapuja tai savulohta.