Mummon lihapullat
Mummon lihapullat
noin 20 kappaletta, 4 annosta
Ainekset
- 1 dl korppujauhoja
- 1 prk (2 dl) kermaviiliä
- 1 sipuli
- 1 rkl voita
- 500 g naudan jauhelihaa
- 1 kananmuna
- 1 tl suolaa
- 1 tl paprikajauhetta
- ½ tl maustepippuria
Valmistusohje
Sekoita korppujauhot ja kermaviili kulhossa. Anna turvota hetki.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulisilppu kevyesti voissa pannulla ja anna jäähtyä. Lisää kulhoon loput aineet ja vaivaa murekemassa tasaiseksi.
Tee taikinasta kostealle työlaudalle pari tankoa ja paloittele ne samankokoisiksi paloiksi. Pyörittele palat kostein käsin pyöryköiksi.
Paista pyörykät voissa pannulla pienissä erissä kauniin ruskeiksi. Kiehauta kuumalla pannulla paisto-erien välillä vähän vettä. Säästä liemi kastiketta varten. Nosta lihapullat syrjään ja valmista halutessasi kastike.
Herkuttele pullat perunamuusin, maustekurkkujen ja etikkapunajuurien kera.
Vinkki
Kypsennä lihapullia uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Kaikki pullat mahtuvat kerralla suureen, halkaisijaltaan 28 sentin pannuun.
Osaston luetuimmat
- Trendikkäät murskakurkut valmistuvat alle vartissa – juhlista kurkkuviikkoa herkullisella reseptillä
- Voiko D-vitamiinia saada liikaa, jos ravintolisän käyttöä jatkaa kevätauringossa? Tutkija kertoo, miksi virallinen saantisuositus on varsin maltillinen
- Söin täällä: Kokkolan vanhakaupunki tarjoaa historiaa ja ruokaelämyksiä, mutta onko 26 euroa liikaa hampurilaisateriasta?
- Yle uutiset | Heikki Hurstia syytetään terveysrikoksesta
- Luulitko sinäkin, että sulhaspiirakka on pieni karjalanpiirakka? Väärin! Kosiomiehille paistettiin Karjalassa ihan toisenlaisia piiraita
- Yle uutiset | Vanhuksille tuodaan kylmää ruokaa satojen kilometrien päästä – Lea Uusi-Penttilä ei suostunut ateriapalvelun muutokseen
- Peston valmistaminen kotona on helppoa – peittoaa kauppojen valmispestot varmasti