Marja-aroniahillo
Mustankiiltävästä marja-aroniasta tulee hienoa hilloa. Mausteeksi voi lisätä muutaman rosmariininoksan.Marja-aroniahillo
Ainekset
- 2 kg marja-aroniaa
- vettä niin, että marjat juuri ja juuri peittyvät
- 3 rosmariinin tuoretta oksaa
- 1 kg hillosokeria
- hiukan sitruunahappoa
Valmistusohje
Kiehauta marjat vesitilkassa ja jätä 10 minuutiksi hautumaan rosmariininoksien kera. Rosmariinit kannattaa pistää esimerkiksi paperiseen teehaudutuspussiin. Ota rosmariinit pois. Soseuta sauvasekoittimella hillo, ei ihan ”vauvansoseeksi”.
Lisää hillosokeri ja keitä hilloksi. Loppuvaiheessa lisää hiukan sitruunahappoa.
Purkita. Erinomaista varsinkin kanaruokien kanssa, mutta sopii myös kääretorttuihin ja moniin leivonnaisiin.
Vinkki
Joululahjoiksi kannattaa hilloa maustaa hiukan esimerkiksi konjakilla tai sitrusliköörillä ja pakata pieniin, kauniisiin lasipurkkeihin.
Ohje: Seija Halme
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

