Jauheliha-makaronilaatikko
Makaronilaatikon nesteeksi sopii myös liha- tai kasvisliemi. Silloin voit kokeilla laatikon valmistusta niin, että lisäät makaronit vuokaan raakana. Nestemäärän tulee olla tällöin suurempi kuin kypsillä makaroneilla.Jauheliha-makaronilaatikko
8–10 annosta
Ainekset
- 1 pussi (400 g) täysjyvämakaronia tai kuviopastaa
- 400 g jauhelihaa
- 1 iso (150 g) sipuli
- 100 g savukinkkua
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl valkopippuria
- 3 munaa
- 1 l kevytmaitoa
- 1 pussi (150 g) emmentalraastetta
- 1 tomaatti tai paprika
Valmistusohje
Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Kaada lävikköön ja valuta.
Ruskista jauheliha. Lisää hienonnettu sipuli ja pieniksi kuutioiksi leikattu savukinkku. Paista kunnes sipuli pehmenee. Lisää mausteet.
Vatkaa munat maitoon. Yhdistä pasta, jauhelihaseos ja 2 dl juustoraastetta yhdessä isossa tai kahdessa keskikokoisessa uunivuoassa. Kaada vuokaan munamaito. Leikkaa tomaatti tai paprika pieniksi kuutioiksi ja lisää pinnalle. Ripota päälle loppu juustoraaste.
Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Tarjoa puolukkasurvoksen tai ketsupin kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


