Tomaattipiiras on värikäs ja helppo tarjottava
Tomaateista löytyy jos jonkin värisiä ja muotoisia. Yhdistämällä erilaisia tomaatteja tomaattipiiraasta tulee herkullisen värikäs.Tomaattipiirakka syntyy nopsasti valmiiseen piirastaikinapohjaan. Eri yrttejä käyttämällä piiraasta tulee myös aina hiukan eri makuinen.
Helppo tomaattipiiras
- Ainekset
- 4 isoa tomaattia (ja/tai lajitelma eri värisiä kirsikkatomaatteja)
- 1 valmis piirakkataikina (suolainen)
- 1 prk kermaviiliä
- 1 kananmuna
- kourallinen tuoreita yrttejä esim. salvia, rakuuna, korianteri, basilika
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa ja pippuria
- oliiviöljyä
Valmistusohje
Painele valmis piirakkapohja piirasvuokaan (halkaisija 25–30 cm) ja nosta hieman reunoille. Viipaloi tomaatit ja silppua krouvisti yrtit ja valkosipuli.
Yhdistä kermaviili, kananmuna, yrtit, valkosipuli, suola ja pippuri. Levitä seos taikinapohjalle vuokaan ja asettele tomaattiviipaleet päälle. Valuta päälle vähän oliiviöljyä. Paista uunissa 180 asteessa noin 40 minuuttia.
Piirakka maistuu myös jäähtyneenä, maut tasoittuvat näin hyvin.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

