Vodkapasta
Vodkapasta sopii nimestään huolimatta koko perheelle, sillä alkoholi haihtuu ruuasta kiehumisen aikana pois. Vodkasta jää ruokaan mausteinen maku, jota on vaikea kuvailla sellaiselle, joka ei ole ruokaa maistanut. Ilman vodkalla maustamista tämä ruoka olisi vain tavallinen kermainen tomaattikastikepasta.Vodkapasta
4 annosta
Ainekset
- noin 400 g pastaa (penne tai fusilli)
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl öljyä
- 1 dl tomaattipyreetä
- 2 rkl vodkaa
- 2 dl kuohukermaa
- 2 rkl voita
- 1 tl timjamia
- ½ tl chilihiutaleita
- ¼ tl mustapippuria
- (suolaa)
Lisäksi
- 2 dl parmesaani- tai pecorinoraastetta
Valmistusohje
Pane pasta kiehumaan runsaaseen, suolalla maustettuun veteen. Keitä pakkauksen ohjeen mukainen aika.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Sekoita joukkoon tomaattipyree. Lisää vodka, sekoita ja anna kiehua muutama minuutti.
Lisää pannulle kerma, voi ja mausteet. Sekoita, kunnes seos kiehahtaa.
Ota 2 desiä pastan keitinvettä talteen ja valuta pasta. Kumoa pasta pannulle ja lisää keitinvettä ½ desin satseissa, kunnes kastike on sopivasti sekoittunut pastaan. Tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa vasta tässä vaiheessa, sillä pastan keitinvesi on suolaista.
Tarjoa parmesaani- tai pecorinoraasteen kanssa.
Vinkki: Halutessasi voit lisätä pastaan paahdettuja pekonisuikaleita.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

