Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan
  • Kesän marjasatoa kahvipöytään

    Mansikat ovat 
takuuvarmat 
naistenviikon 
kahvileivonnaisten koristemarjat. 
Mustikka­metsässäkin 
sinertää 
jo lupaavasti.
    Tuoreilla mansikoilla koristeltu rahkapiiras maistuu niin Riikan
 kuin kaikkien muidenkin nimipäiväsankareiden kahvi­pöydässä.
    Tuoreilla mansikoilla koristeltu rahkapiiras maistuu niin Riikan
 kuin kaikkien muidenkin nimipäiväsankareiden kahvi­pöydässä. Kuva: Jaana Kankaanpää

    Kiiltäväpintainen rahka-mansikkatorttu juhlistaa naistenviikkoa.

    Katso lisää piirakkareseptejä perjantain MT:n viikonvaihdesivuilta. Ohjeet löytyvät niin pulla- kuin murutaikinapohjaiseenkin marjapiirakkaan.

    Rahka-mansikkatorttu

    8–10 annosta

    75 g voita

    1 dl sokeria

    1 tl vaniljasokeria

    1 muna

    1/2 dl kauralesettä

    2 1/2 dl vehnäjauhoja

    1 tl leivinjauhetta

    1/2 dl maitoa

    Täyte

    1 prk (250 g) maitorahkaa

    2 dl kuohukermaa

    1 dl sokeria

    1 muna

    3 rkl perunajauhoja

    Pinnalle

    noin 5 dl mansikoita

    Kiille

    2 dl vettä

    1 dl hyytelösokeria

    Tarjoiluun

    2 dl kuohukermaa

    2 dl maustamatonta jugurttia

    2 tl sokeria

    Laita leivinpaperi halkaisijaltaan 24-senttisen irtopohjavuoan pohjan päälle ja paina reunus kiinni. Jätä ylimääräinen leivinpaperi vuoan reunojen ulkopuolelle, jotta mahdollisesti valuva rasva ei sotke uunia. Voitele vuoan reunat.

    Vaahdota voi ja sokerit. Vatkaa muna joukkoon. Lisää sekoitetut kuivat aineet ja maito. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille noin viiden sentin korkeudelle.

    Laita täytteen ainekset kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella pari minuuttia. Kaada täyte vuokaan. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia.

    Jäähdytä vuoassa. Pilko mansikat pinnalle. Valmista kiille pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta marjojen päälle. Tarjoa lisäksi jugurtti-kermavaahtoa.