Joka toinen suomalainen mies on valmis syömään hyönteisiä
Hyönteisten maistelu voi yleistyä, mutta arkiruokaa niistä tulee hitaasti.
Sirkat ovat yksi hyönteislajeista, jonka kasvattaminen ruuaksi on jo aloitettu Suomessa. Kuva: Sanne KatainenSuomalaisista 42 prosenttia arvelee ainakin maistavansa hyönteisistä tehtyä ruokaa.
Miehistä joka toinen vakuuttaa valmiutta moiseen rohkeuden osoitukseen, ainakin melko varmasti. Naisista siihen on valmis joka kolmas.
Uteliaimmin vaihtoehtoon suhtautuvat nuorehkot miehet ja naiset. Neljänkympin jälkeen epäluuloisuus voimistuu.
Maistaminen on aiemmin ollut tärkein syy 60 prosentille Nyhtökauran, Härkiksen tai maitopohjaisen Mifun kokeilijoista.
Väitteen ”jos hyönteisistä jalostetut ruuat yleistyvät suuresti, tulen varmasti syömään niitä”, allekirjoittaa 39 prosenttia vastaajista vähintään melko varmasti.
Hyönteisruuan todennäköisiä maistajia ilmoittautui tuplasti niin paljon kuin niitä, jotka ovat muutenkin kiinnostuneita hyönteisistä jalostetuista tuotteista.
Terveyssosiologian professori Piia Jallinoja ei odota hyönteisten mullistavan arkiruokailua. Hän näkee ne todennäköisimmin erikoisuuksina, muiden ruokien lisäaineksina ja mahdollisesti voimailijoiden valkuaislisinä.
”Asiat voivat kuitenkin muuttua, jos tulee ympäristön tai talouden maailmanlaajuisia mullistuksia.”
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
