Poutun salmonellaliha oli peräisin Saksasta
Lihatalo Poutun naudan paistileikkeistä omavalvonnassa löytynyt salmonellanauta oli tuotu Saksasta. Poisvedetystä 280 kilon lihaerästä vain osa ehti päätyä kauppojen hyllyille asti.Elintarviketurvallisuusvirasto Evira tiedotti viime perjantaina Poutun löytäneen omavalvonnassa salmonellaa naudan paistileikkeistä. Poutun toimitusjohtaja Heikki Laitalan mukaan paistileikkeen lihan alkuperämaa oli Saksa.
”Ilmoitamme kaikissa raakalihatuotteissamme lihan alkuperämaan”, kommentoi Laitala MT:lle.
”Raakalihavalmisteissa lainsäädäntö ei vaadi ilmoittamaan alkuperämaata. Evira kuitenkin suosittelee merkitsemään sen tuotteisiin”, kertoo Eviran ylitarkastaja Mika Varjonen .
Varjosen mukaan pakkausmerkintöjen avulla ei saa antaa kuluttajille vääriä käsityksiä lihan alkuperämaasta.
Karkean arvion mukaan Poutun käyttämästä lihasta noin 70 prosenttia on kotimaista ja 30 prosenttia tuontilihaa.
Naudanlihan osuus tuonnista on vain muutaman prosentin luokkaa.
”Tällaista ei tietenkään saisi päästää tapahtumaan. On kuitenkin hyvä asia, että salmonella löytyi yrityksemme omavalvonnassa”, kertoo Laitala.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


