Herne-sienirisotto

(4 annosta)
1,2 l vettä
1 kasvisliemikuutio
2 rkl voita
1–2 salottisipulia
3 dl risottoriisiä
kourallinen kuivattuja suppilovahveroita
1–2 dl pakasteherneitä
parmesaania tai vastaavaa kovaa juustoa
suolaa
mustapippuria
Koristeeksi:
herneenversoja
Kiehauta vesi ja liuota siihen kasvisliemikuutio.
Sulata voi toisen kattilan pohjalla. Silppua sipuli, lisää silppu sulaan voihin ja paista keskilämmöllä samalla sekoitellen, kunnes sipuli muuttuu läpikuultavaksi.
Lisää riisi ja hämmennä se kuultavaksi sipulisilpun sekaan. Murskaa kuivatut sienet ja lisää seokseen.
Hetken kuluttua lisää riisiin pari desilitraa kasvislientä ja hämmennä. Kun liemi on imeytynyt, lisää taas toiset pari desilitraa samalla sekoittaen. Kun noin puolet liemestä on käytetty, lisää mukaan herneet.
Kun kaikki kasvisliemi on imeytynyt riisiin ja riisit ovat purtavan pehmeitä, mausta risotto raastetulla parmesaanilla, suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku.
Koristele risotto herneenversoilla.
Osaston luetuimmat
- Kasvisruokayhtiö kehitti ihmislihan makuisen burgerin ja sai palkinnon Cannesissa5.7.
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.
- Arlan varmat hitit: Lurpak ja Starbuck — ”Nämä merkit myyvät missä vain”16:30
- Kysely: Ruuan riittävyys huolettaa puolta suomalaisista ‒ saatavuus pysyy hyvänä, vakuuttaa Huoltovarmuuskeskus6.7.
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Isoäidin lihakaalilaatikko8.9.2017
- Helppo pehmis1.7.2016