Herne-sienirisotto

(4 annosta)
1,2 l vettä
1 kasvisliemikuutio
2 rkl voita
1–2 salottisipulia
3 dl risottoriisiä
kourallinen kuivattuja suppilovahveroita
1–2 dl pakasteherneitä
parmesaania tai vastaavaa kovaa juustoa
suolaa
mustapippuria
Koristeeksi:
herneenversoja
Kiehauta vesi ja liuota siihen kasvisliemikuutio.
Sulata voi toisen kattilan pohjalla. Silppua sipuli, lisää silppu sulaan voihin ja paista keskilämmöllä samalla sekoitellen, kunnes sipuli muuttuu läpikuultavaksi.
Lisää riisi ja hämmennä se kuultavaksi sipulisilpun sekaan. Murskaa kuivatut sienet ja lisää seokseen.
Hetken kuluttua lisää riisiin pari desilitraa kasvislientä ja hämmennä. Kun liemi on imeytynyt, lisää taas toiset pari desilitraa samalla sekoittaen. Kun noin puolet liemestä on käytetty, lisää mukaan herneet.
Kun kaikki kasvisliemi on imeytynyt riisiin ja riisit ovat purtavan pehmeitä, mausta risotto raastetulla parmesaanilla, suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku.
Koristele risotto herneenversoilla.
Lue lisää
Osaston luetuimmat
- Miljoona kiloa kolasiirappia jysäytti kolajuomat suomalaisten tietoisuuteen – nykyään suomalaiset suosivat sokerittomia virvoitusjuomia22.5.
- Grillaatko säällä kuin säällä? Nämä kaksi lihavalmistetta nousevat muiden yli kesän grillaustrendissä23.5.
- WWF päivitti kuluttajille suunnattua Kalaopastaan: MSC-sertifikaatti ei enää takaa kestävää pyyntiä 24.5.
- Pannupulla tyydyttää vähän suuremmankin seurueen makeannälän20.5.
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Nokkoskeitto on kevään villiruokaa parhaimmillaan20.5.
- Isoäidin lihakaalilaatikko8.9.2017