Herne-sienirisotto
Herne-suppilovahverorisotto sopii sekä kevyeksi ateriaksi sellaisenaan että pääruuan lisukkeeksi.(4 annosta)
1,2 l vettä
1 kasvisliemikuutio
2 rkl voita
1–2 salottisipulia
3 dl risottoriisiä
kourallinen kuivattuja suppilovahveroita
1–2 dl pakasteherneitä
parmesaania tai vastaavaa kovaa juustoa
suolaa
mustapippuria
Koristeeksi:
herneenversoja
Kiehauta vesi ja liuota siihen kasvisliemikuutio.
Sulata voi toisen kattilan pohjalla. Silppua sipuli, lisää silppu sulaan voihin ja paista keskilämmöllä samalla sekoitellen, kunnes sipuli muuttuu läpikuultavaksi.
Lisää riisi ja hämmennä se kuultavaksi sipulisilpun sekaan. Murskaa kuivatut sienet ja lisää seokseen.
Hetken kuluttua lisää riisiin pari desilitraa kasvislientä ja hämmennä. Kun liemi on imeytynyt, lisää taas toiset pari desilitraa samalla sekoittaen. Kun noin puolet liemestä on käytetty, lisää mukaan herneet.
Kun kaikki kasvisliemi on imeytynyt riisiin ja riisit ovat purtavan pehmeitä, mausta risotto raastetulla parmesaanilla, suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku.
Koristele risotto herneenversoilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

