Perunamuusi
Valitse perunamuusiin jauhoinen lajike. Esimerkiksi uuniperunana tunnettu Rosamunda on hyvä. Liisterimäinen muusi osoittaa, että lajike ei ole ollut paras mahdollinen.
Perunamuusia kannattaa valmistaa kerralla reilusti, sillä lopusta soseesta saa tehtyä monta herkullista ruokaa tai leivonnaista. Kuva: Jaana KankaanpääPerunamuusi
noin 9 dl
Ainekset
- 700 g (10–15 kpl) jauhoisia perunoita
- 5 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1 1/2–2 dl täysmaitoa
- 25 g voita
Valmistusohje
Kuori perunat ja paloittele suuriksi lohkoiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Ota keitinvesi talteen.
Survo perunat, lisää maito ja voi. Käytä halutessasi lisäksi keitinvettä. Kuumenna ja vatkaa ilmavaksi. Tarjoa paistetun kalan tai lihan kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
