Ruoka

Miltä maistuu Häme? Maatiloja ja ruoka-alan toimijoita kannustetaan mukaan lähiruokatapahtumaan

Vuoden tauon jälkeen Kanta- ja Päijät-Hämeessä järjestetään Avoimet maatilat -tapahtuma 10. heinäkuuta.
Jaana Kankaanpää
Lahna on Kanta- ja Päijät-Hämeen maakuntakala.

Paikallisuus, vastuullisuus ja rakkaus hämäläiseen ruokaan. Näihin asioihin toimintansa perustavia maatiloja, ammattikalastajia, mylläreitä, puutarhureita ja ravintoloitsijoita kannustetaan osallistumaan Kanta- ja Päijät-Hämeen Avoimet maatilat -lähiruokatapahtumaan.

Korona-ajan takia tapahtuma jäi viime kesänä väliin. Nyt se järjestetään 10. heinäkuuta kello 11–16. Maatilojen lisäksi vierailukohteiksi toivotaan muita päijät- ja kantahämäläisiä ruoka-alan paikkoja. Mukana olevat voivat myydä tuotteitaan suoraan vierailijoille ja samalla tehdä heille tutuiksi tuotteitaan ja toimintaansa.

Hämäläismurteita ei tapahtumaa nimettäessä kelpuutettu. Nyt sitä kutsutaan virallisesti nimellä Avoimet maatilat - Taste of Häme! – tuolla huutomerkillä varustettuna.

Tiedotteen mukaan tapahtuma haluaa tarjota vierailleen onnistuneen vierailun hämäläisen ruoan pariin. "Onnistuneessa tapahtumassa on sopiva määrä elämystä, hyvää ruokaa ja mielenkiintoista ohjelmaa."

Kohdehaku https://kasvuahameessa.fi/avoimet-maatilat-kohdehaku-on-nyt-auki/

@Taste of Häme

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomessa myytyjen elintarvikkeiden kotimaisuusaste 72 prosenttia – siitä huolimatta Suomi on riippuvainen tuonnista

Mitä on käänteinen ruskistaminen? Perinteinen grillaus saa tänä kesänä lisämausteita maailmalta ja yhdessäolosta

Vaali-illan jännitykseen ja juhlintaan sopii ateria, johon kootaan alkukesän herkkuja

Söin täällä: Tiedätkö, mitä on axgan? Sitä voi maistaa Ahvenanmaan purjehdusseuran ravintolassa