Vegaaninen munkkirinkilä
Vegaaniset vappumunkit leivotaan kaurajuomaan. Myös kaurajugurtti sopii munkkitaikinaan. Munkkitaikinaan ei tarvitse lisätä munaa. Sekoita rasvaksi taikinaan hiukan rypsiöljyä. Parhaat munkit syntyvät mahdollisimman löysästä taikinasta, joten lisää jauhoja vähitellen.
Kaurajuomaan valmistetut munkit ovat rakenteeltaan kuohkeita ja ihanan sokerisia pinnalta. Kuva: Jaana KankaanpääVegaaninen munkkirinkilä
noin 25 kpl
Ainekset
- 5 dl kaurajuomaa
- 50 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 1 tl suolaa
- noin 9 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl rypsiöljyä
Kypsennykseen
- 1 l rypsiöljyä
Pinnalle
- sokeria
Valmistusohje
Lämmitä kaurajuoma kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Sekoita mausteet joukkoon. Alusta jauhot ja rypsiöljy taikinaan. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota taikina leivinliinalla peitettynä. Leivo pieniksi pulliksi ja kohota pullat hyvin leivinliinan alla.
Kuumenna rasva padassa. Tee sormella reikä kohonneeseen pullaan. Työnnä etusormet reiästä vastakkain ja pyöritä pullaa rinkiläksi. Paista 2-4 munkkia kerrallaan. Käännä, kun alapuoli on kauniin ruskea. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle ja valuta ylimääräinen rasva pois. Sokeroi lämpiminä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
