Superhelppo täytekakkupohja syntyy näin – kaiken lisäksi se on vegaaninen
Vegaanisessa täytekakkupohjassa taikinan aineet vain sekoitetaan keskenään eikä vatkausta tarvita.
Tarkista vegaanista täytekakkua täyttäessäsi ja koristellessasi, että tuotteet ovat vegaanisia. Kermavaahtotyyppinen koristelu syntyy kaurapohjaisilla vispituotteilla. Kuva: Sanne KatainenVegaaninen täytekakkupohja on superhelppo, sillä siinä taikinan aineet vain sekoitetaan keskenään eikä vatkausta tarvita. Koska kakussa ei ole kananmunan proteiiniverkkoa kuohkeuttamassa leivonnaista, tulee kakkupohjasta tiiviimpi kuin perinteisestä sokerikakkupohjasta. Kostutettuna ja täytettynä vegaaninen kakkupohja on kuitenkin varsin miellyttävä, sillä se ei ole yhtä höttöinen ja helposti murustuva kuten perinteinen kakkupohja.
Muista valita myös kakun koristeluun vegaanisia tuotteita. Markkinoilla on esimerkiksi monia kaurapohjaisia vaahtoutuvia vispituotteita.
Vegaaninen täytekakkupohja
noin 12 annosta
- Ainekset
- 2 dl kaurajuomaa
- 1 dl rypsiöljyä
- 2 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- Vuoan voiteluun
- 1 tl maidotonta margariinia
- ½ dl korppujauhoja
Valmistusohje
Voitele ja korppujauhota ø 20 cm kokoinen kakkuvuoka. Kakkupohjan voi tehdä myös isompaan vuokaan, mutta pohjasta tulee tällöin matalampi.
Mittaa kaikki pohjan aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kumoa taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Kakku on kypsä, kun taikinaa ei enää tartu tikkuun.
Anna pohjan jäähtyä vuoassa hetki ennen kumoamista. Täytä ja koristele kakku vegaanisilla tuotteilla.
Vinkki: Vegaanisen kakkupohjan voi pakastaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

