Aloita parsakausi tyylillä: Samettinen parsakeitto vie kielen mennessään
Lempeä parsakeittoannos koristellaan parsannupuilla sekä persiljalla.Hennon vihreä parsakeitto enteilee alkavaa kevättä. Onhan kauppoihin ilmestyvä tuore tankoparsa yksi kevään merkeistä. Ellei tuoretta parsaa ole saatavana, niin sen voi korvata säilykeparsalla. Silloin keittoon tuleva kasvisliemikuutio kannattaa puolittaa, jotta keitto ole liian suolaista.
Lempeä parsakeitto
5–6 annosta
- Ainekset
- nippu (noin 430 g) vihreää parsaa
- 2 rkl voita
- 3 (300 g) salottisipulia
- 1 rkl persiljaa
- 1 tl sitruunankuoriraastetta
- ½ tl sokeria
- mustapippurirouhetta
- 5 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 prk (150 g) smetanaa
- 1 tl sitruunamehua
- Pinnalle
- tuoretta persiljaa
- parsan nuppuja
Valmistusohje
Leikkaa parsoista puumaiset tyvet. Kuori nupusta alaspäin. Paloittele parsat viiteen osaan ja ota parsan nuppuja annosten koristeeksi. Hienonna kuoritut sipulit.
Sulata voi kattilassa ja lisää parsat sekä sipulikuutiot. Kuullota noin 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Älä ruskista.
Lisää hienonnettu persilja, kuoriraaste, sokeri ja pippuria myllystä pari kierrosta. Kääntele pari minuuttia.
Lisää kattilaan puolet vedestä ja murentele liemikuutio kattilaan. Anna kiehua kannen alla kypsäksi. Soseuta tasaiseksi.
Lisää loppu vesi sekä smetana. Kuumenna kiehuvaksi. Viimeistele keitto sitruunamehulla.
Koristele annokset persiljalla sekä parsan pienillä nupuilla. Tarjoa paahtoleivän ja levitteen kera.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


