Herrasväenleivät
Murotaikinasta syntyy sen seitsemää sorttia pikkuleipiä. Vadelmamarmeladilla täytetyt kotitekoiset herrasväenleivät ovat tervetulleita lahjoja.
Samasta perustaikinasta syntyy sen seitsemää sorttia pikkuleipiä. Vadelmamarmeladilla täytettyjä herrasväenleipiä etuoikealla. Kuva: Jaana KankaanpääHerrasväenleivät
noin 40 kpl
Murotaikina
- 200 g voita
- 1 1/2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 muna
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- noin 1 dl vadelmamarmeladia tai kiinteää hilloa
Valmistusohje
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita taikinaan jauho-leivinjauheseos.
Kauli murotaikina 2–3 millimetrin levyksi ja ota muotilla pyöreitä, halkaisijaltaan noin 5-senttisiä kakkuja. Jos sinulla on pienen pieni sydänmuotti, tee puoleen pikkuleivistä keskelle sydämen muotoinen aukko.
Paista pikkuleipiä 200 asteessa noin 5 minuuttia. Jäähdytä. Levitä täytettä kahden jäähtyneen pohjan väliin. Sokeroi pikkuleivät.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

