Herrasväenleivät

Murotaikinasta syntyy sen seitsemää sorttia pikkuleipiä. Vadelmamarmeladilla täytetyt kotitekoiset herrasväenleivät ovat tervetulleita lahjoja.
Samasta perustaikinasta syntyy sen seitsemää sorttia pikkuleipiä. Vadelmamarmeladilla täytettyjä herrasväenleipiä etuoikealla.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Herrasväenleivät

noin 40 kpl

Murotaikina

  • 200 g voita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 muna
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • noin 1 dl vadelmamarmeladia tai kiinteää hilloa

Valmistusohje

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita taikinaan jauho-leivinjauheseos.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kauli murotaikina 2–3 millimetrin levyksi ja ota muotilla pyöreitä, halkaisijaltaan noin 5-senttisiä kakkuja. Jos sinulla on pienen pieni sydänmuotti, tee puoleen pikkuleivistä keskelle sydämen muotoinen aukko.

Paista pikkuleipiä 200 asteessa noin 5 minuuttia. Jäähdytä. Levitä täytettä kahden jäähtyneen pohjan väliin. Sokeroi pikkuleivät.