Paistettu siikafilee
Siikafileet paistetaan pannulla voissa hitaasti, kunnes ne ovat kullanruskeat kummaltakin puolelta.
Siikafileet paistetaan pannulla voissa hitaasti, kunnes ne ovat kullanruskeat kummaltakin puolelta. Kuva: Jaana KankaanpääPaistettu siikafilee
4 annosta
Ainekset
- 1 (noin 600 g) siika
Leivittämiseen
- 1 muna
- 2 tl suolaa
- 1 dl korppujauhoja
Paistamiseen
- voita
Kermaviilikastike
- 1 prk kermaviiliä
- 2 tl sitruunamehua
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl valkopippuria
- 1 tl sokeria
- 1/2 dl tillisilppua
Valmistusohje
Suomusta, avaa ja poista sisälmykset kalasta. Fileoi ja poista ruodot. Anna fileiden valua hyvin.
Vatkaa munan rakenne rikki lautasella. Laita toiselle lautaselle suola-korppujauhoseos. Kasta pinnaltaan kuiva kalafilee kauttaaltaan munaan. Pyörittele filee sen jälkeen suolalla maustetuissa korppujauhoissa.
Ruskista voi kullanruskeaksi pannulla. Paista filee hitaasti molemmin puolin kullanruskeaksi.
Kalapaloja ei tule laittaa aivan toisiinsa kiinni pannulla, jotta syntyy kaunis paistopinta.
Anna kalojen kypsyä pienessä rasvassa, nesteen lisääminen hävittää rapean paistopinnan ja pinnasta tulee tahmea.
Sekoita kermaviilikastikkeen ainekset ja tarjoa kastike paistetun kalan kanssa. Keitetyt perunat ja porkkanat täydentävät annoksen.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

