Vesirinkelit eli bagelit
Vesirinkelit eli bagelit ovat maukkaita sellaisenaan, tai voit halkaista ne ja sipaista väliin tuorejuustoa ja muita mieleisiä herkkuja.
Halkaise vesirinkelit, sipaise väliin tuorejuustoa ja levitä vielä mieleisiäsi täytteitä. Kuva: Jaana KankaanpääVesirinkelit eli bagelit
15 kpl
Ainekset
- 3 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- 6–7 dl vehnäjauhoja
- 50 g voita
Keittämiseen
- 2 l vettä
- 2 rkl suolaa
Pinnalle
- voisulaa tai munaa
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola ja sokeri. Alusta joukkoon jauhot ja lopuksi sulatettu voi. Kohota vedottomassa paikassa leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina 15 palaan. Leivo palat sormen paksuisiksi nauhoiksi ja kiepauta rinkeliksi. Paina liitoskohta tiukasti kiinni.
Kuumenna suolalla maustettu vesi kiehuvaksi laakeassa kattilassa. Nostele muutama rinkeli kerrallaan veteen. Vesi saa poreilla keittämisen ajan.
Keitä reilun minuutin ajan ja siirrä rinkelit reikäkauhan avulla pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota peittämättä vielä noin 10 minuuttia.
Voitele voisulalla tai munalla. Paista kypsiksi 225 asteessa noin 15 minuuttia. Kypsä rinkeli on kiiltävä, kauniin ruskea ja kovakuorinen, mutta sisältä pehmeä.
Halkaise ja nauti voin, tuorejuuston tai marmeladin kanssa. Voit myös täyttää rinkelin erilaisilla suolaisilla ja makeilla täytteillä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
