Vesirinkelit eli bagelit

Vesirinkelit eli bagelit ovat maukkaita sellaisenaan, tai voit halkaista ne ja sipaista väliin tuorejuustoa ja muita mieleisiä herkkuja.
Halkaise vesirinkelit, sipaise väliin tuorejuustoa ja levitä vielä mieleisiäsi täytteitä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vesirinkelit eli bagelit

15 kpl

Ainekset

  • 3 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 6–7 dl vehnäjauhoja
  • 50 g voita

Keittämiseen

  • 2 l vettä
  • 2 rkl suolaa

Pinnalle

  • voisulaa tai munaa

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola ja sokeri. Alusta joukkoon jauhot ja lopuksi sulatettu voi. Kohota vedottomassa paikassa leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina 15 palaan. Leivo palat sormen paksuisiksi nauhoiksi ja kiepauta rinkeliksi. Paina liitoskohta tiukasti kiinni.

Kuumenna suolalla maustettu vesi kiehuvaksi laakeassa kattilassa. Nostele muutama rinkeli kerrallaan veteen. Vesi saa poreilla keittämisen ajan.

Keitä reilun minuutin ajan ja siirrä rinkelit reikäkauhan avulla pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota peittämättä vielä noin 10 minuuttia.

Voitele voisulalla tai munalla. Paista kypsiksi 225 asteessa noin 15 minuuttia. Kypsä rinkeli on kiiltävä, kauniin ruskea ja kovakuorinen, mutta sisältä pehmeä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Halkaise ja nauti voin, tuorejuuston tai marmeladin kanssa. Voit myös täyttää rinkelin erilaisilla suolaisilla ja makeilla täytteillä.