Ruokatuonnin kasvu lisää terveysriskejä
Ruokaan liittyvät turvallisuusriskit kasvavat, kun tuontiruuan osuus nousee, valtioneuvoston torstaina julkistettu elintarviketurvallisuusselonteko toteaa.Suomessa joudutaan jatkossa kokemaan nykyistä enemmän epidemioita sekä elämään mikrobilääkkeitä kestävien bakteerien kanssa.
Euroopan tartuntatautiviraston mukaan EU:ssa kuolee vuosittain 25 000 ihmistä vastustuskykyisten bakteerien aiheuttamiin infektioihin.
Kansainvälistyminen ja taloustilanteen kiristyminen lisäävät myös epärehellisen toiminnan aiheuttamia riskejä: petoksia, väärennöksiä ja valheellisia tuotetietoja.
Tilakokojen kasvu ja erikoistuminen lisäävät tautiriskejä ja lääkintätarvetta. Verkottuneessa tuotannossa eläinten riski sairastua on suurempi kuin jos eläin kasvaisi teurasikään saakka yhdellä tai kahdella tilalla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


