Levyarvio: Kirkaa kirkkaasti ammattitaidoilla - Arvostelut - Maaseudun Tulevaisuus
Arvostelut

Levyarvio: Kirkaa kirkkaasti ammattitaidoilla

Nurmeslainen Mika Mäkkeli ei ole murtautunut suuren kansan tietoisuuteen, mutta on tehnyt pitkään uraa. Ensimmäinen oma levy sai päivän valon maanantaina.
Mika Mäkkeli: Kirkkaimmat hetket. Poptori.

Radiotähti- ja Iskelmätähti-kilpailujen voittaja ja kaksi kertaa Tangokuninkaan tittelistä Seinäjoella kisannut Mika Mäkkeli julkaisi maanantaina ensilevynsä.

Mäkkeli asuu Nurmeksessa ja on rakentanut laulajan taivalta yli 20 vuoden ajan. Hän haluaa kunnioittaa levyllä viidellä vuosikymmenellä levyttäneen Kirkan eli Kirill Babizinin ja hänen taustallaan olevien musiikintekijöiden työtä.

Mukana on Kirkan 12 kappaletta. Tunnetuimpien hittien joukosta löytyvät myös harvemmin listasoittoa saaneet Pyydä vain (1992) ja Ei rakkaus yötä pelkää (1992).

Albumin perusajatuksena on ollut tehdä Kirkan linjasta iskelmällisempiä versioita. Silti itselleni antoisimpia ovat muutamat reippaammin kulkevat, jopa hieman rokahtavat Pikkuveli ja Kulman kundit. Samoin tunnetuista tunnetuin Surun pyyhit silmistäni saa alkuperäisestä eroavan svengaavan käsittelyn.

Levyn tuottaja ja sovittaja Petri Kokko on tehnyt taattua jälkeä. Kaikki levyn muusikot ovat tuttuja ammattilaisia, mikä kuuluu ja tekee jo itsessään kuuntelusta mukavaa, vaikkei tyylilaji ole itselleni kaikkein tavallisinta kuultavaa.

Kokonaisuus toimii: Mäkkelin tulkinnat ovat mietittyjä ja sovitukset erottuvat Kirkan tulkinnoista, jotka ovat varmasti piirtyneet monien mieleen ikimuistoisesti.

Vierastan iskelmämusiikkiin viime vuosina piirtynyttä tapaa tehdä taustoja paljon koneilla. Tässä levyssä sitä huolta ei siis ole. Erityisesti miellytti kitarointi Ei rakkaus yötä pelkää ja Elämääni eksynyt -kappaleissa.

Mika Mäkkeli on minulle vieras nimi, koska en siis käy lavoilla enkä liioin seuraa esimerkiksi Tangomarkkinoita. Tämän albumin perusteella voin jopa suunnata kuuntelemaan häntä livenä, kunhan keikat taas ovat mahdollisia.

Levy löytyy suorasoittopalveluista.

Koronaepidemian laannuttua sitä myydään myös cd-levyinä. Myymäläjakelussa levyn myynti voidaan QR-koodilla kytkeä muihin tuotteisiin liittyviin kampanjoihin.

Lue myös:

Musiikista yritetään vetotuotetta paikalliskaupalle – "Tässäkö uusi jonotettava ämpäri?"

Kerrankin idea, jonka saa varastaa!

Lue lisää

Kerrankin idea, jonka saa varastaa!

Musiikista yritetään vetotuotetta paikalliskaupalle – "Tässäkö uusi jonotettava ämpäri?"

Ex-manageri muistelee Kirkan kuolinpäivää: "Konetta pidäteltiin lentokentällä, että ehtisin lesken tueksi Helsinkiin"

Puumusiikkia