Erä

Muutama ratareissu palauttaa lihasmuistin ja rutiinit – riistakeskus muistuttaa myös ampumakokeiden voimassaoloajoista

Poikkeuslailla jatkettujen ampumakoesuoritusten voimassaolo päättyy heinäkuun lopussa.
Lari Lievonen
Riistakeskus uskoo, että ampumakokeiden suorittamiseen voi tulla tänä syksynä ruuhkia.

Elokuussa alkaa uusi metsästysvuosi, joten metsästäjien on viimeistään nyt syytä kaivaa aseet kaapista ja suunnata ampumaradalle. Harjoitellessa myös turvallisen aseenkäsittelyn rutiini vahvistuu, muistuttelee Suomen riistakeskus.

"Muutama ratareissu on tarpeen kaikille metsästäjille. Haulikolla osuminen perustuu pitkälti lihasmuistiin ja rutiiniin, jotka kaipaavat tauon jälkeen herättelyä", riistakeskus sanoo tiedotteessaan.

Kiväärillä osuminen puolestaan vaatii puhtaan laukaisun harjoittelua, jotta metsästystilanteessa ei tule nykäistyä. Samalla varmistutaan kiväärin oikeasta kohdistuksesta. Tärkeintä on riistakeskuksen mukaan kuitenkin, että rata-ammunta palauttaa mieleen aseen oikean ja turvallisen käsittelyn, jotka ovat jokaisen metsästäjän ykkösasia.

Riistakeskuksen mukaan juuri metsästäjätutkinnon suorittaneiden tai vähän ampumakokemusta omaavien kannattaa hakeutua Metsästysammunnan ABC -koulutukseen.

Koronan vuoksi vuonna 2020 annettu poikkeuslaki, joka jatkoi ampumakoesuoritusten voimassaoloa vuodella, päättyy 31.7.2021. Riistakeskus muistuttaa, että metsästäjien on syytä tarkistaa oman ampumakokeensa voimassaolo.

"Jos sen voimassaolo on päättynyt tai se päättyy tulevan metsästyskauden aikana, kannattaa ampumakokeessa käydä mahdollisimman hyvissä ajoin. "

Riistakeskus ennakoikin, että tulevalle syksylle on odotettavissa ruuhkia, koska ampumakokeen joutunee suorittamaan kaksinkertainen määrä metsästäjiä tavanomaiseen vuoteen verrattuna.

Lue lisää

Ampumaradoille luvassa vilkas elokuu hiljaisemman alkukesän jälkeen – ampumakokeiden pidennetty voimassaolo päättyy kuunvaihteessa

Saarijärvellä ammutaan taas luvan kanssa – "Ratojen ympäristöluvituksessa tiedon puute johtaa helposti ylilyönteihin, kun toiminnan todellista riskiä ei osata arvioida"

Lukijalta: "Ministeriö vastuussa karhuista pienpetoraudoissa"

Ministeriö vastuussa karhuista pienpetoraudoissa