Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Päivän ravit: Vuoden paras tiistai on käsillä - Teivossa ratkaistaan Kriterium-finalistit

Ravi-ilta pitää sisällään 12 lähtöä. Ruotsin puolella ykkösravit ravataan Solängetissä.
Kolmevuotistähti Corazon Combo on lämminveristen Kriteriumin ennakkosuosikki.
Kolmevuotistähti Corazon Combo on lämminveristen Kriteriumin ennakkosuosikki. Kuva: Ville Toivonen

Teivon huippuilta alkaa kahdella nelivuotiaiden suomenhevosten Kriterium-karsinnalla. Molemmista karsinnoista etenee kuusi parasta 1. lokakuuta ajettavaan finaaliin, missä voittajaa odottaa 46 000 euroa. Karsinnan voittajalle on luvassa 5000 euroa.

Ensimmäisessä karsinnassa Oulu Express -sankari Lipassi kohtaa Pikkupelimanni- ja Pikkuprinssi-voittaja Topin Muiston. Toisessa karsinnassa tuikkii kirkkaimpana tähtenä Teemu Okkolinin tallin Hentun Liisa. Sitä haastaa Jani Ruotsalaisen ohjastama ja valmentama Wertti.

Kolmannesta lähdöstä alkaa kolmevuotiaiden lämminveristen karsintalähdöt. Karsintoja ajetaan yhteensä kuusi kappaletta. Jokaisesta karsinnasta etenee kaksi parasta myös 1. lokakuuta ajettavaan finaaliin. Finaalin voittajalle on tarjolla 90 000 euroa.

Ensimmäisessä karsinnassa on vain yksi suuri suosikki. Pekka Korven jättilahjakkuus Corazon Combo on koko kilpailun suurin suosikki. Ori starttaa matkaan takarivistä ysiradalta. Toista finaalipaikkaa jahtaavat Laxvikens Amiral, Callela Nelson ja Sahara Dangerous.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Toisessa karsinnassa Halley Wania kohtaa voitokkaan EL Kickoffin. Kolmannen karsinnan suosikit tulevat takarivistä. Jani Oinosen valmentama Irondanger starttaa numerolla yhdeksän ja Tapio Lehtorannan valmentama Blackbeard numerolla kymmenen.

Neljännessä karsinnassa suosikit saivat myös haastavat lähtöasemat. Timo Korvenheimon tallin pelisuosikki Phantom Opera starttaa ysiradalta ja Pekka Korven valmentama Cupido Combo starttaa uloimmalta kasiradalta.

Viidennen karsinnan suuri yksinäinen on Hannu-Pekka Korven tallin Ava Di Alessia. Sen jälkeisestä sijasta taistelevat Crepe Match ja American Cooper.

Kuudennessa karsinnassa Massimo Hoist on suosikki. Sitä haastaa Carla Combo.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Teivon ravit alkavat kello 18. Illan pääpeli on Toto65, joka starttaa ravien neljännestä lähdöstä kello 19.10.

Ruotsin ykkösravit ravataan Solängetissä. Illan herkkupalat ovat Breeders’ Crown -alkuerät. Timo Nurmoksella on useampi hyvä menestyssauma.

Solängetin Toto64-peli alkaa kello 20.30.