Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Suomen Toto75-karonkka: Atupem ravasi Malja-Ajon voittoon

Suomen Toto75-kierros ratkaistiin Ylivieskassa. Iltapäivän ykköslähdöt olivat lämminveristen perinteinen Malja-Ajo ja kylmäveristen Ruunaruhtinuuden toinen osalähtö.
Atupem johti tämän vuoden Malja-Ajoa startista maaliin. Tämän vuoden kuusi kilpailua on tuonut neljä voittoa. Santtu Raitala ohjasti hevosta Ylivieskassa.
Atupem johti tämän vuoden Malja-Ajoa startista maaliin. Tämän vuoden kuusi kilpailua on tuonut neljä voittoa. Santtu Raitala ohjasti hevosta Ylivieskassa. Kuva: Elina Paavola

1. Atupem

Malja-Ajon ratkaisumetrit nähtiin melkeinpä jo lähtökiihdytyksessä. Seiskaradalta matkaan kiihdyttänyt Atupem yhdessä Santtu Raitalan kanssa starttasivat todella terävästi matkaan edeten nopeasti keulapaikalle. Kakkossuosikki Next Direction ei sen sijaan lähtenyt terävästi liikkeelle, vaan se jäi jo heti alkumatkasta takajoukkoihin. Matkavauhti oli todella hiljaista avauspuolikkaan oltua 15-vauhtinen ja tuhat metriäkin ravattiin ainoastaan aikaan 16,5.

Sen jälkeen tahti luonnollisesti kiristyi. Viimeinen puolikas tultiin 10,5-vauhtia, milloin Santtu Raitala antoi ajokilleen menoluvan ja ori pakeni iloisesti maisemiin. Farzad Boko oli toinen ja tauolta palannut Grainfield Aiden kiri hienosti kolmanneksi. Antero Tupamäki valmentaa Atupemiä, jonka omistaa ja on kasvattanut Artun-Talli.

2. Stallone

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ruunaruhtinaan tittelin vei myös tänä vuonna Stallone, joka voitti sekä perjantain 1600 metriä että lauantain päätösmatkana ajetun 2600 metriä. Lauantaina lähtörata oli kahdeksan, mistä Iikka Nurmonen ohjasti hiljalleen eteenpäin kohti keulapaikkaa, joka oli lopulta tarjolla Koskelan Akselilta. Tahti pysyi avauspuolikkaankin jälkeen reippaana kierroksen oltua 23,5-vauhtinen.

Keulahevosen ulkopuolelle ilmestyi Pärttyl, joka piti matkavauhdin reippaana. Pärttyl taipui kuitenkin loppusuoran alussa. Loppusuoralla Hissun Turbo haastoi Stallonea. Se sijoittui toiseksi ennen Koskelan Akselia, joka oli maalissa kolmas. Ossi Nurmonen valmentaa Stall Nooran omistamaa ja kasvattamaa hevosta. Katariina Nurmonen on ruunan hoitaja.

3. Kitzune G.G.

Neljännessä Toto75-kohteessa ei parhaasta hevosesta jäänyt epäselvyyttä. Yhden poisjäännin jälkeen vitosradalta matkaan startannut Kitzune G.G. eteni hiljalleen kohti kärkeä, mutta Julienne Canella ajettiin keulasta, joten Ville Pohjolan ohjastamalle tammalle jäi paikka johtohevosen rinnalla. Hän pitikin matkavauhdin keulahevosen ulkopuolella maltillisena. Tuhat metriä ravattiin ainoastaan 15,5-vauhtia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Takasuoran päässä kaksikko löi ison vaihteen silmään ja valjakko erkaantui täysin omille teilleen. Janis Joplin Boko oli toinen ja Lady Rock sijoittui kolmanneksi. G.G. Team omistaa Gabriel Gunnarssonin kasvattaman tamman, jota valmentaa Kyösti Lindgren.