Ravivihje: Åby Stora Pris huipentaa huikean Toto75-kierroksen - jackpot-rahaa jaossa yli kaksi miljoonaa euroa

Åbyssä ravataan Ruotsin Toto75-kierros. Toto75-pelin jättöaika päättyy kello 17.20.
Hail Mary on ansaitusti suuri suosikki Åby Stora Pris’ssä. Åbyssä hevosta ohjastaa Örjan Kihlström. Kuvan Elitloppet-karsinnassa ohjastaja oli Erik Adielsson.
Hail Mary on ansaitusti suuri suosikki Åby Stora Pris’ssä. Åbyssä hevosta ohjastaa Örjan Kihlström. Kuvan Elitloppet-karsinnassa ohjastaja oli Erik Adielsson. Kuva: Terhi Piispa-Helisten
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kierros on pelillisesti oikein mukava, siitä pitää huolen yli kahden miljoonan euron lisäraha, jonka myötä potti on jopa 4,8 miljoonaa euroa. Kierros ei tunnu etukäteen psyykattuna kaikista vaikeimmalta kierrokselta, mutta toisaalta Åbyn kaksi Open Stretch -rataa tekevät oman elementtinsä tällekin kierrokselle.

Urheilullinen kruunu on päätöskohteena ajettava perinteinen Åby Stora Pris, joka ajetaan nykymuodossaan yhtenä 3140 metrin ryhmäajona. Voittaja kuittaa 1,5 miljoonaa kruunua. Suuri suosikki on ansaitusti tämän vuoden Elitloppet-kakkonen Hail Mary, joka starttaa matkaan huippupaikalta numerolla yksi.

Vihjesysteemi rakennetaan kahden varman varaan.

Päivän varmat

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Faeza Zet (T75-4) pääsi viimeksi V75-voiton makuun ja tälläkin kertaa on suuri mahdollisuus siihen, että sama juttu toistuu. Bollnäsin startissa hevoselle jäi paikka johtavan rinnalla, mutta edes se ei ollut tuolloin este voitolle. Tamma teki todella sinnikkään esityksen voittaessaan 14,1-tuloksella.

Tällä kertaa tie keulapaikalle näyttää paljon suotuisammalta, eikä juoksuradan lähtöpaikan pitäisi olla ainakaan miinusmerkkinen tekijä, sillä Bollnäsissäkin hevonen toimi kyseiseltä paikalta moitteettomasti. Axevallassa tamma oli kolmas Stochampionatetin karsinnassa. Vain 43 prosenttia luotettu Faeza Zet on loistovarma kierrokselle ja sen peliosuudessa on vielä kasvunkin varaa.

Hail Mary (T75-7) menetti viimeksi sisäradalta keulapaikan, jonka johdosta ori jäi pitävään pussiin johtavan taakse. Oriin olemus miellytti kuitenkin kovasti ja tuo startti palveli varmasti loistavasti tämän kertaista tehtävää. Toukokuussa toiseksi sekä Elitloppetin karsinnassa että finaalissa sijoittunut kuusivuotias on startannut tänä vuonna neljästi Daniel Redénin valmennustallista.

Tuota ennen ori kilpaili Robert Berghin tallista voittaen muun muassa Derbyn. Tuolloin hevonen näytti pidempienkin matkojen sopivan. Tällä kertaa ykköspaikka ei tuo mukanaan riskejä ja hevosella on hyvä mahdollisuus johtaa lähtöä alusta loppuun.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Päivän ideamerkki

Midnight Special (T75-3) sai loistavan lähtöpaikan, jonka ansiosta ruuna saanee loistavan reissun kärkipäässä, minkä jälkeen viisivuotias on yllätysvalmis. Hevonen kilpailee kanuunavireessä, vaikka voitot ovatkin kiertäneet viime aikoina.

Vaggerydissä valjakko kiri hienosti ylivauhtisen juoksun jälkeen toiseksi häviten vain niukasti tälläkin kertaa mukana olevalle Inspirationille. Toissa kerralla ruuna kehitti huiman loppuvedon Klass I -lähdössä, joka melkein kantoi voittoon saakka. Viimeksi hevonen eteni keulapaikalle, mistä se oli tekemässä hyvää esitystä, kunnes laukkasi juuri ennen maalilinjaa kakkossijan. Vain viisi prosenttia luotettu ruuna kannatta huomioida peleissä.

Vihjesysteemi

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

11,1,4 (5,6)

2,1,11,9,4,8,5 (10,4)

4,9,1 (3,11)

6 Faeza Zet (14,10)

5,1,7,3,11,9,2,4,6,12 (10,8)

10,5,2,11,4 (8,3)

1 Hail Mary (5,9)

3150 riviä - 157,50 euroa

Voit kopioida vihjesysteemin Veikkauksen palveluun tästä