Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Callela Nelson katkaisi Corazon Combon kotimaan voittoputken – Aurora Comery ravasi uuteen suurvoittoon

Turussa ravattiin lauantain Kavioliiga-ravit. Iltapäivä sisälsi neljä Kasvattajakruunu-finaalia.
Callela Nelson hallitsi kolmevuotiaiden oriiden ja ruunien finaalia kärkipaikalta. Hannu Torvinen vastasi ohjastuksesta.
Callela Nelson hallitsi kolmevuotiaiden oriiden ja ruunien finaalia kärkipaikalta. Hannu Torvinen vastasi ohjastuksesta. Kuva: Leena Kahisaari / Suomen Hippos

Metsämäen kaviouralla ratkaistiin kolme- ja nelivuotiaiden Kasvattajakruunu-finaalit. Jokaisessa finaalissa ykkönen palkittiin 30 000 eurolla.

Ensimmäisenä ajettiin kolmevuotiaiden tammojen finaali. Tasainen suosikkikaksikko oli Emma Väreen tuore Kymenlaakso-ajon voittaja Aurora Comery ja Markku Niemisen tallin tähtitamma Halley Wania. Ensin mainittu puolusti keulapaikan sisäradalta, mistä sillä myös ajettiin. Halley Wania jäi taivaltamaan toista rataa pitkin ilman vetoapua. Johtavan kantaan pääsi lopulta Marier Mili.

Aurora Comery ravasi keulasta ykköseksi ja toi taustavoimille vuoden toisen suurkilpailuvoiton. Marier Mili jäi voimat tallella pussiin sijoittuen toiseksi ja Halley Wania kamppaili kolmanneksi. Isto Mäki-Tulokas on kasvattanut hevosen, jonka hän omistaa yhdessä Leena Salmisen kanssa. Emma Väre ohjasti valmennettavaansa. Jenny Jalasti on tamman hoitaja.

Kolmevuotiaiden oriiden ja ruunien lähdössä oli vain yksi suosikki. Suomessa uransa kaikki 15 kilpailua voittanut Corazon Combo starttasi matkaan kolmosradalta. Pekka Korpi lähti suojattinsa kanssa reippaasti liikkeelle, mutta myös sisäpuolelta avattiin. Callela Nelson otti sisäpuolelta kärkipaikan komentoonsa, mistä sillä myös ajettiin. Avauspuolikas venyi 08,5-vauhtiseksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Corazon Combo taivalsi toista rataa pitkin. Johtavan kannan puolusti Amazing Player, mikä oli lopulta arvokas juoksupaikka ruunan sijoituttua toiseksi. Loppusuoralla Hannu Torvinen käänsi kaasukahvasta Callela Nelsonin kanssa ja valjakko pakeni tyylikkääseen voittoon. Corazon Combo taisteli kolmanneksi.

Heikki Korhonen omistaa kolmevuotiaan ruunan Callela Nelsonin, jonka on kasvattanut Hannu Nivola. Jukka Hakkarainen valmentaa ja Henna Soininen hoitaa hevosta.

Nelivuotiaiden tammojen finaalissa nähtiin jättiyllätys. Suosikkikaksikko oli sisimmiltä radoilta startanneet Magic Madonna ja Velvet Gold. Ensin mainittu piti sisältä kärkipaikan ja jälkimmäinen otti alkumetrit tarkkailen löytäen asemat kolmannesta parista ulkoa. Sieltä Iikka Nurmonen suunnisti eteenpäin 1200 metriä ennen maalia edeten toisen radan vetojuhdaksi. Tuossa kohtaa lähdön voittaja Brilliant Stride oli vielä kaukana viidennessä parissa ulkona ja tehtävä näytti tukalalta.

Kolmas puolikas ajettiin hiljaisen avauslenkin jälkeen aikaan 11,0. Tuolloin voittajahevonen oli kirissä kolmannella radalla, missä hevonen ravasi loppusuoran alkuun saakka saaden vetoapua. Suoran alussa Hannu Torvinen käänsi vapaalle kaistalle ja tamma kiidätti Torvisen illan toiseen Kasvattajakruunu-finaalin voittoon. Magic Madonna kamppaili toiseksi ja Nema Kaka ylsi kolmanneksi. Velvet Gold putosi lopussa viidenneksi. Oy Ställverksprodukter Ab omistaa ja on kasvattanut hevosen. Milla Pitkänen on tamman valmentaja.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Iltapäivä huipentui hienoon nelivuotiaiden oriiden ja ruunien finaaliin. Suosikki oli Jari Kinnusen Shackhills Twister, joka starttasi matkaan kolmosradalta. Sisäpuolelta Deep Blue Font oli nopeampi ja se haki keulapaikan ensiksi haltuunsa. Seppo Markkula valitsi kuitenkin selkätaktiikan ja luovutti vetotyöt Shackhills Twisterille. Tuon jälkeen vauhti pysyi maltillisena. Avauslenkki mentiin aikaan 15,0. Päätöspuolikas tultiin vauhdilla ja sisärata veti loppuun saakka. Shackhills Twister hallitsi perille saakka, Deep Blue Font oli toinen ja BWT Gazeau ravasi kolmannesta sisältä kolmanneksi.

Jari ja Jarmo Kinnunen omistavat ja ovat kasvattaneet nelivuotiaan ruunan. Jari Kinnunen ohjasti ja vastaa myös valmennuksesta. Terhi Heimo on hevosen hoitaja.