Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Consalvo kiri takamatkalta St. Legerin sankariksi – Satakunta-ajo päättyi yllätysvoittoon

Porissa ravattiin lauantain Toto75-kierros. Iltapäivä sisälsi kaksi hienoa suurkilpailua.
Consalvolla oli paras vauhti Porin loppusuoralla. Valjakko ansaitsi St. Legerin voitosta 36 000 euroa.
Consalvolla oli paras vauhti Porin loppusuoralla. Valjakko ansaitsi St. Legerin voitosta 36 000 euroa. Kuva: Suomen Hippos / Nelli Saari

Tämän vuoden St. Legeristä kehkeytyi hieno jännitysnäytelmä, jossa potin korjasi lopulta SE-tulosta sivunnut ja uuden kilpailuennätyksen 13,4 noteerannut Consalvo. Ari Moilasen ohjastama ori ravasi matkalla kuudennessa ulkona, mistä se sai kirikierroksella edellään ravanneesta Main Stagesta loistavaa vetoapua. Maalisuoralla Consalvo kiitti tästä kirimällä tyylikkäästi ykköseksi ohi myös vahvan juoksun tehneen Main Stagen.

Johtavan rinnalle kiertänyt Quite A Lover tsemppasi vahvasti kolmanneksi. Keulaan edenneellä ennakkosuosikilla Willow Pridella ei ollut paras päivänsä, ja se hyytyi lopulta yhdeksänneksi.

”Juoksu sujui tänään vähän tuurillakin paremmin kuin piti. Oriilla on viime vuosi ja tämän vuoden alku mennyt vähän mönkään, ja suon tälle hevoselle todellakin tämän voiton. Saatiin vähän kilpeä kiillotettua, tänään se näytti, mikä se on hevosiaan”, Ari Moilanen totesi radan voittajahaastattelussa Consalvosta.

Hevosen omistaa Team Consalvos, sen valmentaja on Markku Nieminen ja hoidosta vastaa Suvi Himanka. Consalvon ovat kasvattaneet Talli Hietsut Oy, S. Huotari sekä K. Jurvanen.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Nelivuotiaiden suomenhevosten perinteisessä Satakunta-ajossa odotettiin Kriterium-sankari Lipassin jatkavan siitä, mihin ori Tampereella jäi. Toisin kuitenkin kävi, sillä vaikka Lipassi tekikin neljännestä ulkoa urhean kierroksen mittaisen kirin, ei Santtu Raitalan ajokki yltänyt tänään kolmatta sijaa korkeammalle.

Voitosta väänsivät tiukasti Tuomo Ojanperän ohjastama N.P. Onni sekä Henri Bollströmin luotsaama Rekilammen Sauli. Tästä kaksikosta paremmin matkaan päässyt N.P. Onni eteni 40 metrin takamatkalta jo ensimmäisellä takasuoralla johtoon, eikä enää suostunut luopumaan paikastaan.

Kolmatta rataa viimeisen kierroksen väkevästi tahkonnut Rekilammen Sauli pääsi lähelle, ja voiton kohtaloa jouduttiin tutkimaan maalikameran kuvasta. Pasi Haran omistama ja valmentama N.P. Onni julistettiin voittajaksi kovalla tuloksella 27,1.

Pasi Hara osti Anneli ja Raimo Nevalaisen kasvattaman ruunan viime vuonna Seinäjoen kuninkuusravien varsahuutokaupasta – kauppoihin tosin päästiin vasta nuijan kopautuksen jälkeen N.P. Onnin mentyä ensin sisäänhuudoksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Keväällä pyysin Tuomo Ojanperää kokeilemaan hevosella harjoitusraveissa, ja hän taisi kokeilla sen vauhteja kahteenkin kertaan, kun ei ensin uskonut lukemia, mitä kello näytti”, Hara kertoi taustoja hänen ja ohjastaja Ojanperän yhteistyön alkamiseen.

”Kriteriumin jälkeen N.P. Onni oli kotona melko kuuma, mutta en ole kotona saanut sellaisia kyytejä, mitä silloin sain. Sen jälkeen se on kotona kahlannut vain kävelytyskoneessa, ja se on ollut se meidän juttu, millä hevonen saatiin tällaiseksi”, Hara iloitsi voittajakehässä.

Voitto oli N.P. Onnille uran neljäs napakymppi ja taustavoimat palkittiin siitä 24 000 eurolla.