Ruotsin Toto75-karonkka: Special Major kiri suomalaisvoittoon Eskilstunassa

Eskilstunassa starttasi kaksipäiväinen Breeders Crown -viikonloppu lauantaina. Toto75-kierroksella nähtiin ainoastaan kaksi suosikkivoittajaa.
Mika Haapakangas valmentaa, omistaa ja on kasvattanut kahdeksanvuotiaan Special Majorin. Lauantaina ori kiri hopeadivisioonan voittoon Eskilstunassa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1. Hidalgo Heldia

Pronssidivisioonassa saatiin suosikkivoittaja, kun Jorma Kontion ohjastama ja Conrad Lugauerin valmentama Hidalgo Heldia käynnistyi kolmosradalta ravilla liikenteeseen ja eteni keulapaikalle. Ennen lähtökiihdytystä hevonen laukkaili, mikä ei ole aivan tavatonta sille, mutta Kontio sai pidettyä ajokkinsa hienosti ravilla varsinaisessa lähdössä. Valjakko piti tempon reippaana ja piti pintansa maaliin saakka. Voittotulos oli hieno 11,4. Stall Pivot – Easy omistaa hevosen.

2. Margareta Tooma

Tammalähdössä nähtiin toinen suosikkivoittajista, kun avoimella tammatasolla ensimmäistä kertaa juossut Margareta Tooma jatkoi voittojen tiellä. Tamma starttasi matkaan kasikaistalta, mistä Örjan Kihlström ajoi kolmannen radan kautta johtavan rinnalle. Siitä valjakko nitisti lopussa otteen keulapaikalla juosseesta Fifty Cent Piecestä. Se oli maalissa toinen. Daniel Redén valmentaa ja Stall Zet omistaa hevosen.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

3. Special Major

Toto75-pelin avauskohde päättyi suomalaisjuhliin, kun Mika Haapakankaan valmentama Special Major kiri ykköseksi. Juoksuradan lähtöpaikalta hyvin matkaan avannut hevonen otti aluksi johtopaikan, mutta jatkoi sitten toisessa parissa sisällä Falcon Amin takana. Sieltä valjakko sai kreivin aikaan kiritilat loppusuoralla ja kiri terävästi rytmiä vaihtaen ykköseksi. Dwight Pieters ohjasti hevosta. Stable Haapakangas Oy omistaa Special Majorin ja on myös kasvattanut hevosen.