Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Suomen Toto75-karonkka: Rekilammen Sauli loisti Varsakunkku-finaalissa

Seinäjoen kavioliigaravit olivat nuorten hevosten juhlaa, suorastaan silkkaa ilotulitusta. Iltapäivän aikana ajettiin peräti kahdeksan lämminveristen Kasvattajakruunun välierälähtöä, ja pidot päätti nelivuotiaiden suomenhevosten Varsakunkun finaali. Siinä hienon kauden tehnyt Rekilammen Sauli päätti kautensa ylivoimaiseen voittoon.
Rekilammen Sauli oli suvereeni Varsakunkku-finaalissa. Henri Bollström ohjasti voittajaa.
Rekilammen Sauli oli suvereeni Varsakunkku-finaalissa. Henri Bollström ohjasti voittajaa.  Kuva: Kirsi Kantokoski

1. Rekilammen Sauli

Varsakunkun finaalissa ennakkosuosikki Hentun Liisa piti kiihdytyksessä johtopaikan, mutta laukkasi ensimmäiseen kaarteeseen mentäessä. Jatkossa Teemu Okkolinin suojatti otti hyvin vauhtia, mutta hyppy oli kovin herkässä ja kohtaloksi koitui hylkäys liioista laukoista. Henri Bollströmin ohjastama Rekilammen Sauli pääsi puolestaan takamatkalta maukkaisiin asemiin toiseen ulkopariin, mistä se liiteli päätöspuolikkaalla omille teilleen. Kymmenien metrien päässä voittajasta puristi kakkoseksi rehdin esityksen johtavan rinnalta tehnyt Huisi Hippu. Voittotulos oli 27,8.

”Henkinen taso nousee samaan aikaan kuin voittosumma. Hevonen oli tänään taas parempi kuin viimeksi. Sillä on juoksijan sielu”, ihasteli Henri Bollström ajokkiaan voittajahaastattelussa.

Rekilammen Saulin omistaa Talli Salaseura, sitä valmentaa Seppo Suuronen ja hoitaa Kaisa Tamminen. Oriin ovat kasvattaneet Miia ja Niko Varis. Seppo Suuroselle vuosi on ollut hänen valmentajauransa paras tienesteillä mitattuna, Rekilammen Saulin 20.000 euron arvoinen ykkössija nosti valmentajan kausiansiot jo lähelle 450.000 euroa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

2. Callela Nelson

Toto75-rivin avanneessa kolmivuotiaiden oriiden ja ruunien toisessa välierässä loisti Hannu Torvisen ohjastama Callela Nelson. Ruuna ravasi kaukana takajoukoissa kuudennessa ulkona, mistä se kiersi loistavalla 800 metrin loppuriuhtaisullaan kaikki vastustajansa ajalla 14,3. Callela Nelsonia valmentaa Jukka Hakkarainen, sen omistaa Heikki Korhonen ja sen on kasvattanut Hannu Nivola. Hakkaraisen talliin tuli Kasvattajakruunusta menestystä jo viikko sitten Jyväskylässä, kun hänen ohjastama ja valmentama Nothingcomes voitti 2-vuotiaiden oriiden ja ruunien finaalin.

3. Velvet Gold

Nelivuotiaiden tammojen toisessa välierässä oli Velvet Gold kaiken luottamuksen arvoinen. Iikka Nurmonen kierrätti näyttävän tamman hyvissä ajoin johtopaikalle, mistä valjakko irtosi lopussa parastaan panematta tyylikkääseen voittoon tuloksella 14,3. Velvet Goldin vastuuvalmentaja on Timo Nurmos, mutta hevonen on Derby-finaalin jälkeen asustanut Nurmosen tallilla Maaningassa. Tamman omistajat ja kasvattajat ovat Esa ja Markus Eskelinen sekä Robert Perovuo.